RATB scoate autobuzele destinate liniei Bucharest City Tour de pe lista investițiilor în 2016 și anulează a doua oară licitația

RATB scoate autobuzele destinate liniei Bucharest City Tour de pe lista investițiilor în 2016 și anulează a doua oară licitația
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 dec 2016

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anulat licitația pentru cumpărarea unui număr de 4 autobuze cu etaj, care urmau să fie utilizate pe linia turistică Bucharest City Tour. Motivul? Consiliul de Administrație al transportatorului a scos această achiziție, la 28 noiembrie, de pe lista obiectivelor de investiții finanțate pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimată la 3,91 milioane de lei, fără TVA, licitația a fost inițiat pe SEAP pe 17 noiembrie.

În prezent, transportatorul utilizează autobuze închiriate de la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța (RATC), pentru care plătește 645.000 de lei, fără TVA, pe 6 luni.

Contractul a fost atribuit la finele lunii aprilie a acestui an, în urma unei licitații, RATC fiind atunci singurul ofertant.

Sebastian Ghiță, căutat de procurorii DNA, este de negăsit CITEȘTE ȘI Sebastian Ghiță, căutat de procurorii DNA, este de negăsit

RATB a încercat să cumpere 4 autobuze cu etaj și în luna septembrie, dar a anulat procedura de atribuire o lună mai târziu pentru că nu a primit nicio ofertă.

Deschisă doar sezonier, în intervalul 15 mai - 15 octombrie, linia turistică a vărsat anul trecut în contul operatorului de transport public, din vânzarea legitimațiilor de călătorie, peste un milion de lei, cu 16% peste încasările din 2014, suma atrasă lunar fiind cu 22.175 lei peste cea din sezonul anterior.

Venitul mediu lunar obținut în aceeași perioadă din închirierea spațiului publicitar (outdoor, tipărituri) pentru această linie a fost cu 7.861 lei lei/lună mai mare decât cel înregistrat lunar în 2014, relevă un raport al companiei.

Profitul obținut din operarea acestei linii a fost de aproape 190.000 de lei.

Klaus Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh. Cei doi se vor întâlni săptămâna viitoare - surse CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh. Cei doi se vor întâlni săptămâna viitoare - surse

În 2015, RATB a obținut venituri proprii totale de 310,83 milioane lei, reprezentând în principal bani încasați din vânzarea de bilete și abonamente de călătorie. În schimb, cheltuielile totale ale regiei s-au cifrat la 815,1 milioane lei. Diferența de 515,02 milioane lei a fost acoperită prin subvenții plătite de Primăria Municipiului București de la bugetul local.

Regia operează un parc format din 1.927 de vehicule, din care 1.147 de autobuze, 483 de tramvaie și 297 de troleibuze, care asigură transportul în comun pe un număr total de 148 de linii, ce acoperă o arie totală de 601 kmp, din care 228 kmp reprezintă zonă urbană.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
autobuze
licitatie
anulare
bucharest city tour