Renault vinde încă un pachet de acțiuni Nissan

Renault vinde încă un pachet de acțiuni Nissan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 mar 2024

Grupul Renault a anunțat o a doua vânzare de acțiuni Nissan, din pachetul disponibilizat prin transferul în cadrul unui trust. Prima vânzare fusese anunțată în decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de 100.242.900 de acțiuni Nissan, reprezentând aproximativ 2,5% din capitalul Nissan, vor fi vândute de Renault companiei japoneze, care dorește astfel să-și răscumpere acțiunile și să le anuleze.

FOTO Asocieri de constructori din România, Spania, Bulgaria și Ucraina au depus oferte pentru reluarea lucrărilor la Pasajul Cernica și lărgirea la patru benzi a 11 kilometri din Centura București CITEȘTE ȘI FOTO Asocieri de constructori din România, Spania, Bulgaria și Ucraina au depus oferte pentru reluarea lucrărilor la Pasajul Cernica și lărgirea la patru benzi a 11 kilometri din Centura București

După semnarea noului Acord de Alianță Renault Nissan, în luna decembrie a avut loc o primă vânzare de acțiuni Nissan, respectiv un pachet de 5%, pentru o sumă de aproximativ 760 milioane de euro, pe care Renault i-a alocat noilor investiții în electrificare.

Acum, Renault precizează că și-a exprimat intenția de a vinde până la 7% din acțiunile Nissan, reprezentând 280.690.000 acțiuni. În conformitate cu Noul Acord de Alianță, grupul Renault are opțiunea de a vinde restul celor 180.447.100 de acțiuni care nu au fost răscumpărate de Nissan, pe o perioadă de 180 de zile, către Nissan sau către terți.

Această vânzare va fi implementată ca parte a programului de răscumpărare de acțiuni anunțat de Nissan pe 27 martie 2024. Nissan și-a anunțat, de asemenea, decizia de a anula toate acțiunile achiziționate, care vor fi redistribuite acționarilor existenți ai Nissan. 

Nissan a confirmat faptul că urmează să cumpere pachetul de acțiuni, tranzacția fiind programată pentru ziua de 28 martie.

Noul Ford Explorer electric, cu peste 600 km autonomie, poate fi comandat în România CITEȘTE ȘI Noul Ford Explorer electric, cu peste 600 km autonomie, poate fi comandat în România

Renault deținea înainte de această tranzacție 1,8 miliarde acțiuni Nissan, fiind cel mai mare acționar al companiei japoneze, la care se adaugă alte 1,19 miliarde acțiuni deținute prin trustul frncez administrat de Natixis SA, în beneficiul Renault, acțiuni care și-au pierdut dreptul de vot în adunarea generală a acționarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni nissan
actiuni renault
renult nissan