Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini

Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 dec 2021

Coreenii de la Samsung au anunțat mai multe soluții pentru mașini, în frunte cu un modem 5G, care promite viteze de download de până la 5,1Gbps.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru că mașinile calcă pe urmele smartphone-urilor în materie de conectivitate, folosirea unor modemuri 5G pentru transferul de date are sens pentru producători, iar Samsung are deja o soluție pentru aceștia.

Exynos Auto T5123 este primul modem 5G creat special pentru mașini. Automobilele nu pot folosi aceleași modemuri ca smartphone-urile, astfel că trebuie dezvoltate modemuri speciale pentru acestea.

Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter CITEȘTE ȘI Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter

În fapt, T5123 este mai mult decât un simplu modem. Acesta are în dotare două nuclee CPU Cortex-A55 și va furniza sistemului de navigare datele de localizare GPS.

Alături de modemul Exynos Auto T5123, Samsung are acum și un chipset care se dorește a fi creierul centrelor de infotainment de pe modelele din gamele de mijloc și de top. Exynos Auto V7 folosește până la 32GB LPDDR4x RAM (68.3 GB/s), 8 nuclee CPU Cortex-A76 tactate la 1,5GHz și 11 nuclee grafice Mali-G76.

Exynos Auto V7 suportă până la 4 ecrane, putând fi folosit atât pentru ecranele din față, cât și pentru cele dedicate pasagerilor din spate, dacă este cazul.

În același timp V7 merge cu până la 12 camere ce pot fi folosite pentru creșterea câmpului vizual sau parcare asistată.

Noile soluții Samsung pentru zona auto se află deja în plin proces de producție în masă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
modem 5g
mașini