Skoda va reporni producția în uzina din Ucraina

Skoda va reporni producția în uzina din Ucraina
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2022

Skoda a decis să reînceapă expedierea de subansamble către uzina de producție din Ucraina, a partenerilor de la Eurocar, companie independentă cu sediul în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Îmbunătățirea situației din Ucraina, în regiunile din ordul și vestul țării, și estimările pozitive ale specialiștilor privind un risc scăzut de reluare a atacurilor rusești în această parte a țării au încurajat mai multe companii să-și reia activitatea. Eurocar, parte a grupului Atoll Holding, unul dintre marile grupuri industriale ale Ucrainei, a decis să reia producția de automobile Skoda, cu sprijinul constructorului ceh.

Skoda a anunțat că va reîncepe să livreze către Eurocar kituri SKD (semi knocked down), către partenerul din Ucraina, pentru a reîncepe asamblarea de mașini. Constructorul ceh a anunțat că va livra 80 de kituri într-un prim transport, urmând să crească livrările în funcție de evoluția situației.

Uzina Eurocar din Solomonovo, situată în vestul Ucrainei, aproape de granița cu Ungaria și de cea cu Slovacia, produce modelele Superb, Kodiaq, Karoq și Fabia Combi, exclusiv pentru piața locală. Are o capacitate de 80.000 de autovehicule, produse pa baza kiturilor SKD și CKD, livrate de alte uzine.

Producția în această uzină a fost oprită la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina. La jumătatea lunii mai, Eurocar a anunțat că dealerii din propria rețea de distribuție au reluat comenzile de la clienți, pregătind totodată repornirea producției în luna iunie.

ULTIMA ORĂ Parlamentul European a votat interzicerea motoarelor diesel și pe benzină, în 2035. Este cel mai dificil pas ce trebuia bifat. Urmează negocieri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Parlamentul European a votat interzicerea motoarelor diesel și pe benzină, în 2035. Este cel mai dificil pas ce trebuia bifat. Urmează negocieri

Skoda mai are o unitate de producție și în Rusia, însă toată activitatea din această țară a fost suspendată, pe termen nelimitat.

Eurocar produce mașini Skoda încă din 2002, prima mașină intrată în producție fiind Octavia, urmată de Fabia, iar un an mai târziu de Superb. Eurocar a produs și automobile ale mărcilor VW, Audi și SEAT.

Skoda a anunțat săptămâna trecută că a rezolvat problema cablurilor pe care le producea un furnizor din Ucraina, acestea fiind relocate în mai multe uzine ale mărcii sau ale partenerilor. O parte sunt acum fabricate chiar în uzina Skoda din Cehia, iar cablurile pentru încărcarea mașinilor electrice Enyaq vor fi produse în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
productie auto ucraina
razboi ucraina
eurocar