Stellantis și LG vor construi împreună baterii, într-o nouă uzină. Carlos Tavares: Vom atinge 260 GWh

Stellantis și LG vor construi împreună baterii, într-o nouă uzină. Carlos Tavares: Vom atinge 260 GWh
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2021

Constructorul auto Stellantis a semnat un parteneriat cu divizia de energie a LG, prin intermediul căruia intenționează să construiască o uzină de baterii pentru vehicule în SUA. Fabrica va asigura necesarul de baterii pentru modelele americane ale companiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Stellantis a ales LG Energy Solution pentru un joint-venture care să dezvolte o gigafabrică de 40 GWh, pentru piața din SUA. Parteneriatul dintre cele două va furniza celule și module de baterii în principal pentru mărcile Chrysler, Jeep și Dodge, care sunt vândute atât în SUA, cât și în Europa. Producția ar urma să demareze în 2024, în primul trimestru, și ar trebui să contribuie la atingerea țintei de vânzări, de 40% vehicule electrice, pe piața din SUA, până în 2030, a grupului.

Capacitatea totală de 40 GWh va permite livrarea de celule și baterii și pentru modelele din Canada și Mexic, produse de Stellantis.

„Anunțul de astăzi este o nouă informație care deovedește desfășurarea foii noastre de parcurs ofensiv în materie de electrificare și de respect față de angajamentele anunțate în lun a iulie, în cadrul EV Day”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Vom atinge o capacitate de cel puțin 260 GWh în 2030”, a mai spus șeful companiei care a adus la un loc fostele PSA Group și Fiat Chrysler.

Ford investește 230 milioane de lire într-o uzină de propulsii electrice pentru viitorul model electric de la Craiova CITEȘTE ȘI Ford investește 230 milioane de lire într-o uzină de propulsii electrice pentru viitorul model electric de la Craiova

LG este încă din 2014 partener tradițional pentru Fiat Chrysler, la acel moment fiind ales pentru furnizarea bateriilor de litiu pentru primul hibrid, Chrysler Pacifica.

Stellantis și-a propus să investească peste 30 de miliarde de euro în următorii patru ani pe electrificare și dezvoltare de softuri, în procesul de tranziție la propulsia electrică.

Cele două companii nu au stabilit încă locația viitoarei uzine de baterii, fiind în derulare studii de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis baterii
lg stellantis
carlos tavares