TABEL Creștere a producției Romgaz

TABEL Creștere a producției Romgaz
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 apr 2024

Romgaz, cel mai important producător de gaze autohton, deținut majoritar de statul român, și-a majorat producția de hidrocarburi în primul trimestru al acestui an atât comparativ cu cea din perioada similară a anului trecut, cât și cu cea din trimestrul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Romgaz a extras în primele trei luni ale anului 8,36 milioane barili echivalent petrol (bep), cu 4,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu 1,5% peste volumul extras în ultimul trimestru al anului trecut.

Principalul său concurent, OMV Petrom, a anunțat o scădere a producției de hidrocarburi în primul trimestru al acestui an cu aproximativ 4%, sub rata anuală estimată de companie la 5%, de la o medie de 116,3 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în primul trimestru al anului trecut la una de 111,7 mii bep pe zi. Interesant este că, în raport cu cifrele din ultimul trimestru al anului trecut, și producția OMV Petrom a fost în creștere, ca urmare a majorării producției de gaze, cea de petrol scăzând marginal.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență în formă continuată. E acuzat că primea bani pentru a urgenta plăți către anumite firme CITEȘTE ȘI Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență în formă continuată. E acuzat că primea bani pentru a urgenta plăți către anumite firme

Cu toate acestea, spre deosebire de cele ale OMV Petrom, vânzările de gaze din producția internă ale Romgaz au scăzut cu 7,17%, de la 1,3 miliarde metri cubi la 1,2 miliarde mc, însă sunt mai ridicate decât cele din ultimul trimestru al lui 2023, când compania a comercializat 1,14 miliarde mc.

Și producția de energie electrică a companiei a înregistrat o scădere, de peste 18% comparativ cu cele din primul și ultimul trimestru ale anului trecut.

Angajații din Registrul Comerțului, protest la Ministerul Justiției. Revendicările sindicaliștilor CITEȘTE ȘI Angajații din Registrul Comerțului, protest la Ministerul Justiției. Revendicările sindicaliștilor

În primele trei luni ale anului, Romgaz a produs aproape 264 GWh, mult sub nivelul de peste 320 GWh din cele două trimestre ale lui 2023.

Atât serviciile de extracție, cât și cele de injecția gaze în depozitele operate de filiala Depogaz au fost mai reduse, ca urmare a vremii blânde, a scăderii cererii interne și a gradului ridicat de umplere a depozitelor pentru această perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz producție
hidrocarburi
gaze