Tesla a atras capital de 1,5 miliarde de dolari pentru finanțarea producției de Model 3

Tesla a atras capital de 1,5 miliarde de dolari pentru finanțarea producției de Model 3
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 mai 2016

Tesla Motors a atras capital suplimentar de 1,46 miliarde de dolari în urma vânzării a 6,8 milioane de acțiuni, fondurile urmând să fie utilizate, predominant, pentru dezvoltarea sedanului Model 3, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

CEO-ul companiei, Elon Musk, a anunțat recent că Tesla țintește o producție anuală de 500.000 de mașini în 2018, de circa zece ori mai mare decât cea de anul trecut, deși acest obiectiv fusese anterior stabilit pentru 2020. Accelerarea producției ar urma să aibă loc pe fondul cererii neașteptat de mari pentru sedanul Model 3, cel mai recent model al companiei.

Totodată, Tesla vrea să producă cel puțin 100.000 de sedanuri Model 3 în a doua jumătate a anului viitor, când va începe fabricarea acestui model.

Capitalul suplimentar va ajuta Tesla să accelereze ritmul producției de Model 3, astfel încât obiectivele ambițioane ale companiei, care anul trecut nu a livrat decât 50.000 de automobile, să fie mai ușor de atins.

Fiat Chrysler refuză să dea explicații autorităților germane în legătură cu emisiile poluante CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler refuză să dea explicații autorităților germane în legătură cu emisiile poluante

Specialiștii sunt deocamdată destul de neîncrezători îm planurile producătorului de automobile electrice, pe care chiar Elon Musk le-a numit “ambițioase”.

“Aș fi surprins dacă va putea lansa producția în iulie anul viitor. Dar vorbim despre o persoană care vrea să ajungă pe Marte. Cine sunt eu să spun că nu poate face acest lucru? “, afirmă Frank Faga, consultat pentru industria auto, citat de Reuters.

Tesla a înregistrat o pierdere netă de 75 de milioane de dolari în primul trimestru din 2016, comparativ cu un rezultat negativ de 282 de milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Compania a produs 15.510 mașini în perioada ianuarie-martie, cu 10% mai multe decât în trimestrul al patrulea din 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk
elon musk
capital
majorare
actiuni
emisune
masini electrice
model 3