Toyota a demarat producția noului Yaris la uzina din Franța

Toyota a demarat producția noului Yaris la uzina din Franța
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2020

Toyota Motor Europe a demarat producția noii generații Yaris în uzina din Franța. Modelul este primul de clasă B construit pe noua platformă TNGA a japonezilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noua generație a modelului Yaris a intrat în fabricație în Valenciennes, Franța, săptămâna aceasta, după cum anunță Toyota Motor Europe. A patra generație a modelului subcompact, cel mai vândut din gama japonezilor în Europa, este primul dezvoltat pe platforma modulară Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-B. După cum susține constructorul, noua platformă oferă performanțe dinamice mai bine, rulare îmbunătățiră, manevrabilitate și siguranță, dar și un design atractiv.

Uzina Toyota din Franța este a patra care produce un vehicul dezvoltat pe TNGA, după cea din Turcia (unde este produs C-HR și Corolla Sedan), cea din Marea Britanie (Corolla Hatchback și Sedan) și cea din Rusia (Camry și RAV4). Toyota spune că distribuția modeleleor face parte dins trategia companiei de localizare a producției și de maximizare a capacității de producție. Această strategie include și producția de componente, un exemplu fiind motorul de 1.5 litri, ce va fi montat pe noul Yaris, care este produs tot în Europa, în Polonia.

Pentru a putea produce noul model, uzina din Valenciennes a primit o investiție de 300 de milioane de euro, mare parte fiind destinată unei secții de produse din plastic și vopsitorie, care permite producția in-hous a mai multor componente noi.

VIDEO & FOTO Audi Q4 Sportback e-tron Concept, ultimul pas înainte de apariția noului model electric de serie CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Audi Q4 Sportback e-tron Concept, ultimul pas înainte de apariția noului model electric de serie

Toyota estimează că numărul angajaților permanenți din Franța va ajunge la 3.600 la sfâșitul acestui an, dintr-un total de 4.800 de angajați.

„Startul producției celei de-a patra generații Yaris marchează primul pas către ținta noastră de 300.000 de unități produse anual. Altărui de noul SUV compact Yaris Cross, care urmează să devină al doilea model pe liniile de producție în 2021, suntem pe cale să ne concretizăm ambițiile. Alte 100 de milioane de euro investiți vor susține producția lui Yaris Cross”, a declarat Luciano Biondo, președinte și CEO al Toyota Franța.

Toyota Yaris a reprezentat, în 2019, 20% din totalul vânzărilor mărcii în Europa, cu 224.368 de unități, fiind un model desenat în Europa și construit pentru clienții europeni, încă de la prima generație. Cea mai nouă generație oferă motorizări hibrid, cu posibilitatea de rulare exclusiv electrică. Din punct de vedere al siguranței, Toyota susține că este cel mai sigur model din clasa lui, oferind în premieră un airbag central.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota yaris
productie toyota
uzina auto franta