Toyota și Mazda investesc 1,6 miliarde dolari într-o nouă uzină auto în SUA, unde vor produce Corolla și crossovere

Toyota și Mazda investesc 1,6 miliarde dolari într-o nouă uzină auto în SUA, unde vor produce Corolla și crossovere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 aug 2017

Toyota și Mazda vor investi împreună 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică în Statele Unite ale Americii, unde vor produce 300.000 de automobile pe an, au anunțat vineri companiile. Parteneriatul presupune și un schimb de acțiuni între cei doi producători auto japonezi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Noua uzină auto din SUA, unde vor lucra 4.000 de angajați, reprezentă o victorie majoră pentru președintele american Donald Trump, care a promis, în campania electorală de anul trecut, creșterea investițiilor și noi locuri de muncă în sectorul auto.

Japonezii vor produce modelul Toyota Corolla și mai multe modele Mazda crossover la noua unitate din SUA, a cărei construcție va fi finalizată în 2021. Cele două companii japoneze nu au decis încă unde vor construi uzina.

BMW anunță măsuri inedite: bonus de 2.000 euro pentru proprietarii de mașini diesel care au o mașină poluantă și vor să o schimbe CITEȘTE ȘI BMW anunță măsuri inedite: bonus de 2.000 euro pentru proprietarii de mașini diesel care au o mașină poluantă și vor să o schimbe

Toyota, care construiește în prezent o fabrică în Mexic, la Guanajuato, a anunțat că va produce acolo modelul Tacoma, în locul Corolla.

Cei doi producători vor contribui în mod egal la finanțarea investiției în noua companie mixtă din SUA și vor colabora și la dezvoltarea de tehnologii pentru vehicule electrice și conectate.

În baza parteneriatului, Toyota va achiziționa aproximativ 31,93 milioane de acțiuni Mazda nou-emise, reprezentând o participație de 5,05% din capitalul social după operarea majorării, în valoare de 50 miliarde yeni (454,2 milioane dolari).

Totodată, Mazda va cumpăra acțiuni Toyota echivalente ca valoare, reprezentând 0,25% din capitalul social al Toyota.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
mazada
alianta
uzina
sua
investitie