Trump avertizează General Motors că va plăti taxe vamale mari pentru modelul Chevy Cruze produs în Mexic

Trump avertizează General Motors că va plăti taxe vamale mari pentru modelul Chevy Cruze produs în Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2017

Președintele american ales Donald Trump a avertizat marți grupul General Motors că va plăti taxe vamale mari pentru automobilul Chevy Cruze fabricat în Mexic, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"General Motors livrează automobilele Chevy Cruze dealerilor din Statele Unite fără să plătească nimic la graniță. Fabricați-le în SUA, sau plătiți taxe vamale mari”, a scris Trump pe Twitter.

Reprezentanții General Motors nu au fost disponibili pentru comentarii, scrie News.ro.

Acțiunile GM, care înainte de mesajul lui Trump erau tranzacționate la 34,38 dolari pe unitate, în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei,, au scăzut la un minim al zilei de 34,22 dolari pe unitate, pierzând circa 244 de milioane de dolari din capitalizare. Totuși, titlurile au recuperat ulterior jumătate din pierdere.

Trump a mai criticat și alți giganți ai industriei americane, de când a câștigat alegerile prezidențiale, pe 8 noiembrie.

Dragnea: Legea care interzice fumatul în spațiile publice rămâne cum este! CITEȘTE ȘI Dragnea: Legea care interzice fumatul în spațiile publice rămâne cum este!

Acțiunile Lockheed Martin și Boeing au scăzut la rândul lor în urma atacurilor lui Trump, care a criticat contractele scumpe încheiat de guvernul SUA cu cele două companii.

General Motors a transferat producția modelului Chevy Cruze în Mexic datorită cererii mari. Fabrica Lordstown din Ohio a General Motors nu poate fabrica suficiente vehicule, chiar dacă funcționează în trei schimburi pe zi.

Trump a promis că își va respecta angajamentele făcute în campania electorală, de a readuce locurile de muncă în Statele Unite, prin crearea unor condiții corecte în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevy cruze
trump