Ucraina lucrează ”intens” cu partenerii săi pentru a relua călătoriile aeriene suspendate de aproape doi ani

Ucraina lucrează ”intens” cu partenerii săi pentru a relua călătoriile aeriene suspendate de aproape doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Ucraina lucrează ”intens” cu partenerii săi pentru a relua călătoriile aeriene suspendate de aproape doi ani, cu accent principal pe Aeroportul Internațional Boryspil, din apropierea capitalei Kiev, a declarat un oficial prezidențial, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spațiul aerian al Ucrainei a fost închis brusc de invazia Rusiei din februarie 2022, din cauza riscului de securitate pentru aviația civilă, și oricine vizitează țara trebuie să folosească căile rutiere sau feroviare dintr-o țară vecină, scrie News.ro.

DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete

Kievul vede restabilirea călătoriilor aeriene ca pe un obiectiv către o victorie economică.

”Nu vreau să creez așteptări excesive... dar vă pot spune că lucrăm farte intens pentru a recupera conexiunea aeriană în Ucraina”, a declarat Rostislav Shurma, șef adjunct al biroului prezidențial al Ucrainei, în timpul unei discuții la Davos.

Shurma a refuzat să ofere un termen pentru posibila restabilire a călătoriilor aeriene, dar a spus că Ucraina are ”o foaie de parcurs și un program intern”.

El a declarat că Kievul consultă colegii israelieni cu privire la specificațiile tehnice pentru a permite procesul de reluare, fără a detalia.

Israelul are o experiență îndelungată în implementarea sistemelor de apărare aeriană pentru a-și proteja infrastructura.

”Trebuie să obținem aprobări de la IATA (International Air Transport Association) și FAA (Administrația Federală a Aviației din SUA), ceea ce nu este un caz ușor. Și depinde mai mult de deciziile îndrăznețe ale partenerilor internaționali pe care credem că le vom obține, ", a spus Shurma.

Un program de asigurare pentru transporturile de cereale prin coridorul Mării Negre, condus de brokerul Marsh McLennan, deschide o nouă filă cu alți asigurători și bănci de stat ucrainene, ar putea fi folosit ca un plan pentru restabilirea călătoriilor aeriene, a declarat CEO-ul Marsh McLennan, John Doyle.

Gigantul Tata Steel închide furnale și taie 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Gigantul Tata Steel închide furnale și taie 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

”Accentul pe termen scurt trece dincolo de acea facilitate Unity (pentru transporturile de cereale), folosind aceasta ca un plan pentru a sprijini alte aspecte ale economiei. După cum am discutat, călătoriile sunt o parte importantă a acesteia”, a spus el la Davos.

Shurma a spus că Ucraina se gândește să redeschidă fie aeroportul Boryspil, fie altul din regiunea de vest a Liovului, dar aeroportul internațional de lângă Kiev a fost prioritatea.

În decembrie, un Boeing 777-300 a efectuat un zbor tehnic  de la Boryspil, semn că infrastructura rămâne în stare de funcționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
avion
curse