Una dintre marile companii auto chineze vrea să ajungă să producă 100.000 de mașini/an în Italia

Una dintre marile companii auto chineze vrea să ajungă să producă 100.000 de mașini/an în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Grupul chinez Dongfeng, care produce 1,7 milioane de mașini pe an, este în discuții cu autoritățile italiene pentru deschiderea unei uzine ce ar putea ajunge să asambleze 100.000 de mașini pe an. Italia vrea să atragă noi producători chinezi, iar aceste căutări au dus la declarații amenințătoare din partea celui mai mare grup auto din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Șeful operațiunilor europene ale Dongfeng Motor Group a declarat că Italia, fiind o țară mare cu o piață auto consistentă, ar fi o bază ideală de operațiuni, iar mașinile produse aici ar putea ajunge ușor în alte țări de pe continent, scrie Hotnews.ro.

FOTO Hotelul Nordis Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa Centrală și de Est, dă startul sezonului estival CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Nordis Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa Centrală și de Est, dă startul sezonului estival

Cei de la Dongfeng Motor Group așteaptă ca autoritățile să vină cu o serie de propuneri legate de locul unde ar putea fi instalat noul sit de producție. Chinezii ar vrea să producă vehicule hibride.

Șeful grupului auto Stellantis, singurul mare producător auto din Italia, a spus recent că - dacă în țară vor fi primiți constructori auto chinezi care să deschidă uzine - grupul ar putea închide fabrici.

Interesant este că în China, Dongfeng produce în parteneriat cu Stellantis mașini Peugeot și Citroen. Dongfeng produce și pentru Honda și Nissan.

Grupul Dongfeng a livrat anul trecut 1,7 milioane de mașini, iar cel mai bun an a fost 2017, cu un total de 2,38 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
dongfeng
masini