Val de turiști anticipat spre Spania, companiile aeriene recurg deja la măsuri de urgență pentru a face față

Val de turiști anticipat spre Spania, companiile aeriene recurg deja la măsuri de urgență pentru a face față
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Companiile aeriene din Spania se așteaptă la un sezon de vară record și au adăugat cu 13% mai multe scaune decât anul trecut, încrezători că turiștii vor continua să călătorească, în pofida inflației care pune presiune pe cheltuielile gospodăriilor, a anunțat Javier Gandara, șeful Asociației operatorilor aerieni spanioli, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul lui aprilie și până la finalul lui octombrie, asociația a programat până la 758.000 de zboruri, un avans de 9% față de perioada similară din 2023, cu o capacitate totală de până la 240 milioane de scaune, arată Agerpres.

CFR începe să lucreze la creșterea vitezei de circulație a trenurilor în Moldova CITEȘTE ȘI CFR începe să lucreze la creșterea vitezei de circulație a trenurilor în Moldova

„Totul pare să indice că vom înregistra din nou cifre record în această vară, în ceea ce privește cererea. Oamenii călătoresc mai mult decât înainte, în pofida tensiunilor inflaționiste”, a declarat la o conferință de presă Gandara.

Companiile aeriene au majorat numărul de scaune disponibile pentru cursele aeriene între Spania și piețe ca Germania și Marea Britanie, care în vara anului trecut încă se redresau după pandemie.

VIDEO Circulație deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulație deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Serviciile către unele dintre principalele destinații turistice spaniole, insulele Canare și Andaluzia, vor avea cu 14% mai multe scaune, peste media din Spania, în timp ce orașe ca Madrid și Barcelona vor avea cu 15% mai multe scaune decât anul trecut, a explicat Gandara.

Acesta a subliniat că impactul conflictului din Orientul Mijlociu asupra industriei aeriene spaniole este limitat, doar 0,2% din zborurile care pleacă din Spania au ca destinație Israel.

Referindu-se la posibila majorare a prețului petrolului în urma tensiunilor geopolitice, Gandara a subliniat că majoritatea operatorilor aerieni asigură un nivel minim de consum de combustibil la un preț dat, astfel încât fluctuațiile cotațiilor la țiței să aibă un impact limitat.

Alstom semnează în Ungaria o nouă investiție, cu sprijinul Guvernului Orban. În România sunt dispute CITEȘTE ȘI Alstom semnează în Ungaria o nouă investiție, cu sprijinul Guvernului Orban. În România sunt dispute

Cheltuielile vizitatorilor străini în Spania au ajuns anul trecut la nivelul record de 108,662 miliarde de euro (118,260 miliarde de dolari), o creștere de 24,7% față de 2022 și peste nivelul din 2019, înaintea pandemiei, când turiștii străini au cheltuit 91,912 miliarde de euro.

Și numărul vizitatorilor străini în Spania s-a situat în 2023 la un nivel record: 85,1 milioane. Sosirile în Spania au crescut cu 18,7% față de 2022 și au depășit nivelul de dinaintea pandemiei, când s-au înregistrat 83,5 milioane, arată datele publicate recent de Institutului Național de Statistică (INE).

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

Turismul este un sector strategic pentru Spania, în condițiile în care în 2022 a fost responsabil pentru 11,6% din Produsul Intern Brut și 9,3% din forța de muncă, conform datelor Institutului Național de Statistică.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
zboruri