Vânzările de autovehicule vor scădea anul acesta cu 20%, din cauza pandemiei

Vânzările de autovehicule vor scădea anul acesta cu 20%, din cauza pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Vânzările de autovehicule vor scădea cu 20% anul acesta, la nivel mondial, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, conform unui studiu S&P Global, care estimează că în 2021 și 2022 piața se va recupera cu procente cuprinse între 7% și 9%, relatează agenția EFE.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Această creștere estimată, semnalează firma de consultanță, va situa vânzările de autovehicule în acești doi ani cu 6% sub nivelul din 2019, scrie Agerpres.

FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții CITEȘTE ȘI FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții

Singurul factor care poate modifica previziunile S&P este comportamentul pieței din China, cea mai dinamică, dar și cea mai imprevizibilă, fiind singura ce ar putea atinge în 2022 nivelul de vânzări din 2019, dinainte de pandemie.

Analistul Vittoria Ferraris explica în raport că perspectivele S&P privind sectorul auto sunt mai conservatoare, din cauza dificultăților prin care trec posibilii cumpărători și a prețurilor ridicate la mașinile hibrid și electrice.

Cele mai multe firme auto și furnizori de componente vor produce sub posibilități pe parcursul acestui an, menționează studiul, și mulți dintre ei vor încheia exercițiul financiar foarte îndatorați.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
vanzari