VIDEO Grindeanu, întrebat despre podul de la Brăila: Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate, pe cheltuiala companiei respective. Altfel, nu se recepționează

VIDEO Grindeanu, întrebat despre podul de la Brăila: Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate, pe cheltuiala companiei respective. Altfel, nu se recepționează

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, în legătură cu podul de la Brăila, că toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei care l-a realizat și a precizat că, dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci lucrarea nu va fi recepționată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Sorin Grindeanu a fost întrebat despre faptul că raportul CESTRIN recomandă ca pentru podul de la Brăila să se refacă hidroizolația și să fie pus un nou covor asfaltic, dar și când ar putea fi realizate aceste lucrări și dacă se va închide circulația integral sau parțial, scrie News.ro.

Lucrările de modernizare la Centura București, pe sectorul cuprins între DN2 și A2, relansate. Contractul anterior, reziliat CITEȘTE ȘI Lucrările de modernizare la Centura București, pe sectorul cuprins între DN2 și A2, relansate. Contractul anterior, reziliat

“Am mai spus despre acea companie următorul lucru: că parcă au dublă personalitate, într-o parte lucrează bine și dau exemplu unde se lucrează bine, pe lotul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, unde se înaintează extraordinar de bine și unde, dacă își mențin ritmul, vor termina anul viitor, pe vremea asta, acel lot 5 de autostradă, înainte de termen. S-a lucrat extraordinar de bine. S-a ajuns peste 50, undeva spre 60%, peste toate așteptările. Asta ar fi o personalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu.

El a menționat că CNAIR a luat decizia corectă de a nu recepționa lucrările la podul de la Brăila.

“Pe partea cealaltă, e toată istoria, nu doar asta ce m-ați întrebat, cea legată de pod, unde au fost diverse desfășurări și unde CNAIR a luat decizia corectă, și anume aceea de a nu recepționa, nici nu pot legal să facă acest lucru cei de la CNAIR, atâta timp cât nu sunt îndepărtate toate neconformitățile. Știu că s-a solicitat de către CNAIR, s-au solicitat diverse expertize independente care au scos în evidență anumite lucruri care trebuie să fie remediate de către compania care a construit podul. Altfel nu se recepționează. Nu se întâmplă aceste lucruri, e o chestiune care ține și de finanțe în ceea ce îi privește și de anumite plăți, eliberări de garanții și toate lucrurile care decurg din nerecepționarea unei lucrări”, a transmis ministrul Transporturilor.

El a adăugat și alte lucruri care trebuie rezolvate de compania respectivă în legătură cu podul de la Brăila.

“Mai mult decât atât, eu mă aștept să se țină de cuvânt și să termine descărcarea pe Jijila, de pe malul tulcean, până la sfârșitul anului, că așa s-au angajat. Mă aștept să se țină de termenul pe care îl au cu macaralele, pentru că e acel ordin dat de către CNAIR ca până la sfârșitul acestei luni să finalizeze. Dacă nu, eu am anunțat în urmă cu vreo două săptămâni, când am fost la Brăila, se va deschide 24 din 24. Nu e posibilă o asemenea atitudine. Aici lucrurile sunt cât se poate de clare. Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate, pe cheltuiala companiei respective, nu pe altă cheltuială”, a declarat Sorin Grindeanu.

Circulația a fost deschisă pe noul pod de la Brăila, în această vară, însă au apărut deja mai multe nereguli care sunt reparate de către constructor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu
pod braila