Volkswagen și-a inaugurat a cincea fabrică din sudul Africii, în Ghana

Volkswagen și-a inaugurat a cincea fabrică din sudul Africii, în Ghana
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2020

Volkswagen anunță deschiderea oficială a unei noi uzine în Ghana, a cincea facilitate de acest gen din Africa subsahariană, în care vor fi construite cinci modele ale mărcii germane.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Marca Volkswagen va avea cinci fabrici în regiunea Africii subsahariene, după ce a inaugurat oficial uzina din Ghana. Celelalte uzine sunt în Africa de Sud, Kenya, Nigeria și Rwanda.

Uzina a fost construită împreună cu importatorul licențiat Universal Motors Limited, care distribuie modelele constructorului german pe piața locală încă din 2005. Acesta va asambla sub contract automobilele Volkswagen. Uzina din Accra va avea o capacitate de asamblare de numai 5.000 de unități pe an, pe baza kiturilor de automobile SKD. Vor fi asamblate modelele Tiguan, Teramont, Passat, Polo și Amarok.

Volkswagen a anunțat că la evenimentul de inaugurare a uzinei au participat inclusiv președintele Republicii Ghana, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo.

INFOGRAFIC Cea mai mare scădere a pieței de autoturisme din acest an CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cea mai mare scădere a pieței de autoturisme din acest an

Construcția uzinei a fost realizată în urma semnării unui memorandum de înțelegere la care a participat  cancelarul german Angela Merkel, în urmă cu doi ani. De asemenea, Volkswagen precizează că autoritățile din Ghana au mai semnat un document care reglementează dezvoltarea sectorului auto, care va permite Volkwagen „să ajute Ghana să-și dezvolte o industrie auto modernă”. Volkswagen Ghana, subsidiară a VW Group, a fost înființată odată cu semnarea acestui document și este prima companie auto care înregistrată în cadrul programului guvernamental Ghana Automotive Development Policy.

Volkswagen se află în plin proces de expansiune și intrare pe noi piețe, în cadrul planului Transform +25.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
uzina vw
fabrica auto ghana
vw africa