Volkswagen va rechema în service 8,5 milioane de mașini din UE

Volkswagen va rechema în service 8,5 milioane de mașini din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 oct 2015

Volkswagen a anunțat astăzi că va rechema în service, la nivelul Uniunii Europene, 8,5 milioane de autovehicule diesel echipate cu dispozitive de manipulare a testelor de mediu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Totodată, grupul auto a declarat astăzi că fiecare țară din exterior UE trebuie să stabilească ce tipuri de motoare EA 189 sunt echipate cu softul de trucare a nivelului emisiilor poluante, spunând că ultima generație de motoare, EA 288, nu face parte din această categorie.

Autoritatea germană de reglementare din domeniul auto, KBA, a anunțat că va dispune rechemarea în service a 2,4 milioane de automobile Volkswagen implicate în scandalul emisiilor poluante.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a precizat că automobilele VW vor fi rechemate în service începând cu prima parte a anului 2016, iar procesul va fi supravegheat de KBA.

Potrivit cotidianului Bild, KBA a respins o propunere a Volkwagen prin care posesorii de automobile diesel puteau decide dacă vor să aducă mașinile în service pentru remedierea softului de manipulare a nivelului emisiilor de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
ue
emisii
scandal