Activitatea minelor din Valea Jiului revine la normal

Activitatea minelor din Valea Jiului revine la normal
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2021

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, primul tren cu cărbune urmând să fie livrat, marți după-amiază, către Termocentrala Mintia, a declarat directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit acestuia, se lucrează normal de la schimbul trei, iar la Mina Lupeni, unde minerii au ieșit din subteran abia luni seara, se vor executa operațiuni de asigurare a abatajelor și vor fi efectuate reparații la defecțiunile apărute, după care se va intra în program, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

"Primul tren cu cărbune va pleca spre Termocentrala Mintia marți, la ora 18,30. Va fi o garnitură formată din 32 de vagoane", a precizat directorul general al CEH.

Următorul marfar cu huilă va ajunge la termocentrală miercuri, când se va face și pornirea instalațiilor, pentru ca pe 25 februarie dimineața, la ora 8,00, producătorul de energie electrică să ajungă în parametrii normali de funcționare, inclusiv pentru agentul termic livrat în rețeaua de termoficare din municipiul Deva.

Aproape 4.000 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă și căldură, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit în noaptea de joi spre vineri, 19 februarie, pentru că nu mai avea cărbune. În aceste condiții, aproape toate școlile din Deva au revenit la programul de studiu online, fiind afectați peste 4.200 de copii care învață în ciclul primar, dar și cei din clasele terminale.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Minerii din Valea Jiului au încheiat, luni seara, protestul declanșat în urmă cu șase zile, din cauză că le-au fost întârziate salariile pe luna ianuarie și nu au primit, de zece luni, tichetele de masă și deconturile pentru transportul la locul de muncă.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni și alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la finalul unor negocieri avute cu liderii minerilor din Valea Jiului.

Ministrul Muncii a precizat că în zilele de 25 și 26 februarie minerii își vor încasa drepturile salariale restante, dar și beneficiile restante precum tichetele de masă și banii de transport. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mine
carbune
valea jiului