Microsoft va construi un centru de date de 3,3 miliarde de dolari

Microsoft va construi un centru de date de 3,3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Președintele american Joe Biden a anunțat planuri ale Microsoft pentru a construi un centru de date de 3,3 miliarde de dolari în sud-estul Wisconsinului, care va crea mii de locuri de muncă în statul care este un teren de luptă disputat în alegerile prezidențiale, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Centrul va fi construit acolo unde predecesorul lui Biden și actualul rival al său pentru președinție, Donald Trump, a anunțat o investiție de 10 miliarde de dolari a producătorului taiwanez de electronice Foxconn în 2017, pe care compania a redus-o drastic ulterior, scrie News.ro.

O rețea chineză se află în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Nu mai puțin de 76.000 de site-uri web false au fost create pentru a păcăli utilizatorii CITEȘTE ȘI O rețea chineză se află în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Nu mai puțin de 76.000 de site-uri web false au fost create pentru a păcăli utilizatorii

”Sunt aici pentru a vorbi despre o poveste grozavă de revenire în America”, le-a spus Biden celor aproximativ 200 de oameni de la campusul Sturtevant al Gateway Technical College, într-o regiune afectată de declinul producției și de proiectul eșuat  al Foxconn.

Președintele a spus că investiția Microsoft va fi ”transformatoare, nu numai aici, ci în întreaga lume”.

”Predecesorul meu a făcut promisiuni, pe care le-a încălcat”, a spus Biden. În mandatul meu, facem promisiuni și ne respectăm promisiunile”.

În 2021, Foxconn a declarat că va investi 672 de milioane de dolari în fabrică, în loc de 10 miliarde de dolari planificați inițial, și a estimat crearea a 1.454 de noi locuri de muncă, în scădere de la 13.000.

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că plănuiește să investească 3,3 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2026 și să folosească inteligența artificială pentru a ajuta la consolidarea producătorilor și a lucrătorilor.

Casa Albă a spus că investiția va avea ca rezultat crearea a 2.300 de locuri de muncă în construcții și aproximativ 2.000 de locuri de muncă permanente, în timp.

Potrivit Casei Albe, aproape 4.000 de locuri de muncă au fost adăugate în Racine, în apropiere, de când Biden a preluat mandatul, în timp ce aproximativ 1.000 de locuri de muncă au fost pierdute în timpul administrației Trump.

”Vom pregăti peste 100.000 de oameni în Wisconsin până la sfârșitul deceniului, astfel încât aceștia să aibă abilitățile în inteligență artificială pentru a ocupa locurile de muncă de mâine”, a spus Smith.

Ministrul Digitalizării: Industria IT înseamnă 8% din PIB-ul României; tehnologia AI reprezintă viitorul CITEȘTE ȘI Ministrul Digitalizării: Industria IT înseamnă 8% din PIB-ul României; tehnologia AI reprezintă viitorul

El a apreciat legislația lui Biden privind infrastructura, cipurile și schimbările climatice pentru a pune bazele investiției.

Microsoft va colabora cu Gateway Technical College pentru a instrui 1.000 de oameni pentru centre de date și alte roluri până în 2030 și va lucra pentru a instrui 1.000 de lideri de afaceri pentru a adopta AI în operațiunile lor, a adăugat Casa Albă.

Biden, un democrat, va folosi cea de-a patra călătorie din acest an în Wisconsin - unul dintre cele șapte state swing critice pentru candidatura sa la realegere în 2024 - pentru a se întâlni cu voluntarii din comunitatea neagră din Racine, a spus campania sa într-o declarație separată.

Biden încearcă să obțină susținerea alegătorilor de culoare înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, sondajele naționale arătându-l în esență la egalitate într-o revanșă cu Trump, care a pierdut în fața lui Biden în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
centru de date
wisconsin