Corespondență de la Florența: Magnus Hall, președintele Vattenfall, preia conducerea Euroelectric de la Francesco Starace, CEO ENEL

Corespondență de la Florența: Magnus Hall, președintele Vattenfall, preia conducerea Euroelectric de la Francesco Starace, CEO ENEL

Francesco Starace, CEO Enel, la Eurelectric Power Summit, Florența

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 mai 2019

Uniunea Industriei de electricitate din Europa (Eurelectric) a promovat bunăstarea societății europene, nu pe interesele pe termen scurt al unei categorii anume de acționari, a declarat, la Florența, Francesco Starace (CEO Enel), în ultimul său discurs în calitate de președinte al Eurelectric, funcție pe care a deținut-o în perioada 2017-2019i. În următorii doi ani, Eurelectric va fi condusă de actualul vicepreședinte, Magnus Hall, președinte și CEO al Vattenfall.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Acesta este ultimul meu Power Summit în calitate de președinte al Eurelectric. Eurelectric a fost tot timpul considerată o organizație foarte mare și foarte complexă, și într-adevăr este o organizație mare și complexă. Avem o reprezentare directă și indirectă din partea a peste 3,500 de companii, prezente în peste 30 de țări europene. Aceste companii activează în domeniul producției de energie electrică, distribuției sau furnizării și avem și afiliați sau asociați din afara Europei”, a declarat Starace.

CEO-ul ENEL, companie activă și pe piața de distribuție și furnizare de electricitate din România, a adăugat că a descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienților să devină parte activă a sistemului energetic. În opinia sa, digitalizarea aduce beneficii atât clienților, cât și celorlalți jucători din domeniu, pentru dezvoltarea sustenabilă a societății.

Radu Mazăre este în custodia Poliției Române și va fi adus în țară astăzi CITEȘTE ȘI Radu Mazăre este în custodia Poliției Române și va fi adus în țară astăzi

“Avem o istorie care a demonstrat că Eurelectric a avut mare succes în stabilirea de standarde la nivel european pentru că s-a concentrat pe dezvoltarea sustenabilă și pe termen lung a sectorului energetic în beneficiul societății europene – pe măsură ce aceasta electrifică din ce în ce mai mult consumul de energie - nu pe interesele pe termen scurt ale vreunei anume categorii de acționari“, a afirmat Starace.

În perioada 20-21 iunie, la Florența, are loc summitul anual al Eurelectric, la care sunt prezente principalele companii de distribuție, furnizare, producție de electriciate și tehnologie din domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurelectric
summit
vattenfall
enel
starace
magnus hall