Lukoil a semnat vânzarea rafinăriei din Italia

Lukoil a semnat vânzarea rafinăriei din Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

Al doilea producător rus de petrol, Lukoil, a ajuns la un acord privind vânzarea rafinăriei sale din Sicilia, ISAB, companiei G.O.I. ENERGY, care a format un parteneriat cu traderul global de mărfuri Trafigura, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajați, este deținută de firma elvețiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producție. La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil, arată Agerpres.

Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a țării, iar activitatea sa a fost afectată după ce în 5 decembrie a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc transportat pe mare.

ULTIMA ORĂ Gigantul portughez EDPR, care pregătește cel mai mare parc eolian al său de pe piața locală, dă în judecată România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul portughez EDPR, care pregătește cel mai mare parc eolian al său de pe piața locală, dă în judecată România

Tranzacția ar urma să fie finalizată până la 31 martie 2023, în funcție de îndeplinirea unor condiții, inclusiv obținerea aprobării autorităților, în special a Guvernului italian, a informat luni Lukoil.

Compania a precizat că Trafigura a asigurat aprovizionarea fără întrerupere cu materii prime a rafinăriei și capitalul circulant necesar. 

FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta CITEȘTE ȘI FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta

Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a țării, iar activitatea sa va fi afectată după ce luni, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc transportat pe mare.

Lukoil nu este afectat de sancțiuni, dar furnizorii și creditorii ISAB nu vor să aibă relații comerciale cu o entitate rusească, în urma conflictului din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
italia