Mina polimetalică de la Mănăila a început producția comercială de zinc

Mina polimetalică de la Mănăila a început producția comercială de zinc

Foto: Wikimedia.commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 oct 2016

Mina polimetalică de la Mănăila, județul Suceava, administrată de britanici de la Vast Resources, a început producția comercială de zinc, a anunțat, luni, compania din Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna septembrie, au fost produse 50 tone de concentrat de zinc cu o puritate de 27%, producția lunară urmând să crească, începând cu această lună, la 150 tone de concentrat, potrivit unui comunicat al companiei. Puritatea vizată este de 35%.

"Producția comercială de concentrat de zinc, alături de concentratul de cupru de înaltă calitate pe care îl producem în prezent, va îmbunătăți profitabilitatea companiei, atât prin creșterea veniturilor, cât și prin reducerea costului pe tona de metal", spune directorul general al Vast Resources, Roy Pitchford.

Vast Resources a mărit producția de cupru la cariera Mănăilă, după ce a introdus tehnologii noi CITEȘTE ȘI Vast Resources a mărit producția de cupru la cariera Mănăilă, după ce a introdus tehnologii noi

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a devenit acționarul majoritar al minei de la Mănăila în iulie 2015, după achiziția unui pachet de 50,1% din titlurile companiei Sinarom Mining Group. Pe lângă mina de la Mănăila, britanicii mai dețin în România o participație de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai (județul Bihor).

În septembrie, compania a anunțat că a încheiat un contract pe termen lung cu traderul elvețian de metale neferoase Transamine Trading pentru vânzarea întregii cantități de concentrat de minereu produsă la Mănăila.

Primul acord de vânzare între cele două companii a fost încheiat pe 2 septembrie, pentru a cantitate totală de 430 tone de concentrat de cupru cu o puritate de 18,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
manaila
zinc
productie comerciala
vast resources