Republica Moldova cere 41 milioane de euro împrumut de la BERD pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni

Republica Moldova cere 41 milioane de euro împrumut de la BERD pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2016

Republica Moldova a cerut Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) să participe la finanțarea gazoductului Iași-Ungheni cu un împrumut în valoare de 41 milioane de euro, cerere analizată în prezent de banca europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Europeană de Investiții (BEI) analizează, la rândul ei, acordarea unui împrumut pentru vecinii de peste Prut, iar Uniunea Europeană s-a angajat să contribuie la finanțarea proiectului, al cărui cost este estimat la 93 milioane de euro, potrivit unui comunicat BERD.

Gazoductul, care leagă sistemele de transport de gaze naturale din România și Republica Moldova, a fost finalizat în 2015, dar încă nu funcționează la capacitate maximă. Autoritățile moldovene au anunțat anul acesta că extinderea gazoductului Iași-Ungheni către Chișinău este programată a fi finalizată la finele anului 2018, față de luna mai 2018, care era termenul inițial.

Va fi permisă construcția de conducte de gaze pe plajele Mării Negre, pentru transportul producției din zăcămintele offshore CITEȘTE ȘI Va fi permisă construcția de conducte de gaze pe plajele Mării Negre, pentru transportul producției din zăcămintele offshore

Uniunea Europeană a alocat 10 milioane de euro pentru această extindere.

Investiția României în gazoductul Iași-Ungheni a fost de 26 de milioane de euro, din care 7 milioane de euro au fost atrase din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
iasi ungheni
conducta
republica moldova
berd
imprumut