Ministerul Energiei se consultă cu ambasadele la elaborarea strategiei energetice a României

Ministerul Energiei se consultă cu ambasadele la elaborarea strategiei energetice a României
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 feb 2016

Ministerul Energiei a invitat ambasadele străine interesate să-și trimită câte doi reprezentanți, miercurea viitoare, la o ședință de consultări cu caracter informativ la minister pe marginea procesului de elaborare a strategiei energetice naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Ministerul Energiei își dorește ca pe întreaga durată a elaborării strategiei să se desfășoare întâlniri cu caracter informativ și consultativ cu toate părțile interesate", se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, primele trei întâlniri din această serie s-au desfășurat pe 27 ianuarie, 3 și 10 februarie și au fost adresate asociațiilor profesionale, societății civile, respectiv mediului academic și institutelor de cercetare. Calendarul consultărilor va continua pe 18 februarie cu întâlnirea dedicată sindicatelor, precizează Ministerul Energiei.

Consumul de energie revine pe creștere după doi ani de scădere, cu un plus de 6% CITEȘTE ȘI Consumul de energie revine pe creștere după doi ani de scădere, cu un plus de 6%

De la preluarea mandatului, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a avut întâlniri, în mediul diplomatic, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, precum și cu omologul danez al acestuia, Karst Vagn Nielsen. Cu o lună înaine de întrevederea cu Grigorescu, Hans Klemm, proaspăt numit în funcție, se întâlnise și cu predecesorul acestuia, Andrei Gerea.

La întâlnirea cu ministrul Grigorescu, care a avut loc în noiembrie anul trecut, ambasadorul american a subliniat rolul potențial pe care îl are România în asigurarea securității energetic în sud-estul Europei și a precizat că firmele americane care ar putea investi în România au nevoie de predictibilitate pentru proiectele din energie, iar finalizarea cât mai rapidă a stategiei ar avea un impact pozitiv asupra atragerii investițiilor străine în general.

Ministerul Energiei își propune ca, până în septembrie anul acesta, să finalizeze strategia energetică națională și să inițieze un proces de adoptare a acesteia prin consens politic.

viewscnt
Afla mai multe despre
strategia energetica nationala
strategia energetica nationala 2016-2030
ministerul energiei
victor grigorescu
ambasade
ambasada sua
ambasadorul sua