Panasonic investește 256 milioane dolari în fabrica Tesla de celule solare Solar City

Panasonic investește 256 milioane dolari în fabrica Tesla de celule solare Solar City
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2016

Panasonic va investi peste 30 de miliarde de yeni (256 milioane dolari) în fabrica de module fotovoltaice Solar City a producătorului de automobile electrice Tesla din Buffalo, statul New York, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania japoneză și-a redus prezența pe piața electronicelor de consum pentru a se concentra mai mult pe producția de componente auto și alte afaceri cu clienți corporativi, scrie News.ro.

În cadrul acordului, Tesla s-a angajat să facă achiziții pe termen lung de la Panasonic, în afară de punerea la dispoziție a fabricii și a infrastructurii.

Cele două companii au anunțat într-un comunicat comun că intenționează să înceapă producția de module fotovoltaice în vara anului 2017 și să ajungă la o producție anuală de module cu o capacitate de 1 gigawatt până în 2019.

Planul face parte dintr-un parteneriat în domeniul energiei solare anunțat pentru prima oară în octombrie.

Hidroelectrica a câștigat și ultimele procese cu “băieții deștepti” din energie CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a câștigat și ultimele procese cu “băieții deștepti” din energie

Tesla și Panasonic vor construi inițial celule și module fotovoltaice pentru panouri solare tradiționale, dar ulterior acestea vor fi încorporate în produsele speciale pentru acoperișuri ale Tesla. Celulele fotovoltaice vor fi integrate direct în țiglele solare din sticlă specială, pe care tesla le va oferi într-o varietate de modele.

Compania americană mai are o colaborare exclusivă cu Panasonic pentru livrarea de baterii destinate viitorului automobil Model 3, primul care va fi produs în masă de compania americană. Panasonic este furnizor exclusiv și de baterii pentru automobilele Model S și Model X.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic
tesla
solar city