Petrolul scade accelerat, pe fondul informațiilor privind eliberarea unei cantități record din rezerva SUA

Petrolul scade accelerat, pe fondul informațiilor privind eliberarea unei cantități record din rezerva SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mar 2022

Cotațiile petrolului scad puternic în prima parte a tranzacțiilor joi, pe fondul informațiilor potrivit cărora SUA analizează eliberarea a până la 180 milioane de barili din rezerva sa strategică, cea mai mare cantitate de la înființarea rezervei, în urmă cu aproape 50 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Volumul ar contribui semnificativ la reechilibrarea pieței în 2022, prin creșterea ofertei cu 1 milion de barili pe zi timp de șase luni, potrivit analiștilor Goldman Sachs, citați de Reuters.

Anunțul oficial ar putea fi făcut astăzi, președintele Joe Biden fiind așteptat să prezinte planurile administrației sale privind contracararea creșterii prețurilor gazelor naturale și a pierderii petrolului rusesc de pe piață.

ULTIMA ORĂ Benzină - Revin ieftinirile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Benzină - Revin ieftinirile

"Aceasta ar rămâne, totuși, o eliberare a stocurilor de petrol, nu o sursă persistentă de aprovizionare pentru anii următori. Prin urmare, o astfel de eliberare nu ar rezolva deficitul structural de aprovizionare, care durează de ani de zile", noteză analiștii Goldman Sachs.

În jurul orei 11:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna iunie era în scădere cu 3,54%, la 107,49 dolari/baril. Contractele futures pentru petrolul WTI erau cotate la 103,02 dolari/baril, cu 4,45% sub referința de ieri.

Miercuri, prețul petrolului Brent a crescut cu 2,9%, la 113,45 dolari/baril, iar petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu 3,4%, la 107,82 dolari/baril, în contextul temperării așteptărilor privind progresul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) urmează să se întâlnească vineri pentru a decide asupra unei eliberări colective de petrol, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al ministrului Energiei din Noua Zeelandă.

Informațiile privind potențiala eliberare a stocurilor de petrol de către SUA vin cu câteva ore înaintea reuniunii OPEC+. Grupul este așteptat să își mențină neschimbată strategia de a crește gradual producția comună.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
opec
rusia
sua
rezerva strategica petrol
eliberare stocuri