Piața mondială de peleți ar putea depăși 23 de miliarde de dolari în 2025

Piața mondială de peleți ar putea depăși 23 de miliarde de dolari în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Piața mondială de peleți ar putea depăși 23 de miliarde de dolari în 2025, față de 10 miliarde de dolari în 2019, arată raportul "Global Wood Pellet Market - Forecast from 2020 to 2025", citat de HS Timber Productions, compania care în România are o cotă de piață de 44%, care arată că în ultimii trei ani, cererea de peleți din România s-a dublat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În Europa și America de Nord, peleții din lemn au devenit o sursă de energie regenerabilă viabilă și promițătoare pentru a înlocui cărbunele", conform "Global Wood Pellet Market - Forecast from 2020 to 2025", citat de HS Timber Productions, lider de piață în producția și distribuirea de peleți în România, cu o cotă de 44%, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Conform raportului, piața mondială de peleți avea o valoare de peste 10 miliarde de dolari în 2019 și creșterea preconizată este de 14,47% pe an. Astfel, în 2025, piața va atinge o valoare de peste 23 de miliarde de dolari.

"Piața de desfacere pentru acest produs a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, cu o cerere în creștere din partea industriilor, dar și a gospodăriilor pentru sistemele de încălzire ale locuințelor. Peleții sunt produși din rumeguș și alte resturi de material lemnos. Europa este cel mai mare consumator de peleți din lemn. Folosirea peleților drept combustibil în industrie și în gospodării reduce emisiile de carbon, prin comparație cu folosirea combustibililor fosili și a lemnului de foc", menționează compania.

În România, jumătate dintre gospodării folosesc lemnul drept combustibil, iar în mediul rural, se ajunge la un procent de circa 85%. Această resursă s-a scumpit cu peste 50% în ultimii ani.

Romgaz se gândește să cumpere distribuitorul de gaze din Mehedinți, care operează rețeaua din municipiul de baștină al ministrului PNL al Energiei. Ministrul Virgil Popescu, dat în judecată anterior, un proces finalizat pe cale amiabilă CITEȘTE ȘI Romgaz se gândește să cumpere distribuitorul de gaze din Mehedinți, care operează rețeaua din municipiul de baștină al ministrului PNL al Energiei. Ministrul Virgil Popescu, dat în judecată anterior, un proces finalizat pe cale amiabilă

"O alternativă ecologică la folosirea lemnului pentru încălzire sunt peleții, în special cei obținuți din rumeguș. Cererea de peleți pe piața autohtonă s-a dublat în ultimii trei ani. Toate fabricile HS Timber Group au în componență facilități de producție peleți, unde se folosesc 'resturi de lemn' precum tocătură, rumeguș și talaș pentru a produce 'combustibil verde'. Compania distribuie peleții în România, unde deține o cotă de piață de 44%, și în Italia, Grecia și Austria", precizează compania.

Reprezentanții companiei spun că peleții de calitate produc o cantitate mai mică de funingine și ușurează întreținerea sistemelor de încălzire.

viewscnt
Afla mai multe despre
paleti
hs timber productions