Volumele se reduc, din nou, la bursă

Volumele se reduc, din nou, la bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2024

Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii a fost una marcată de o lichiditate mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicii marilor burse ale lumii au revenit pe creștere, după puseul de vânzare de la jumătatea lunii. Ar fi fost contextul favorabil pentru reactivarea la cumpărare și a investitorilor de la BVB. Aceștia au ezitat, însă, fapt care s-a văzut din dinamica anemică a pieței. Indicele compozit BET-Xt a câștigat 0,16% și indicele reprezentativ BET a avansat cu doar 0,12%, până la nivelul de 16.992 de puncte.

Volumele se reduc, din nou, la bursă

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 34,72 milioane lei (6,98 milioane euro), cu cea mai lichidă acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV) adunând schimburi de 10,02 milioane lei, pe fondul unei staționări a cotației la nivelul de 28,40 lei/acțiune, unde capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 22,68 miliarde lei (4,55 miliarde euro).

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 1,21%, până la prețul de 20,95 lei/acțiune, pe transferuri de 1,34 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,57%, până la prețul de 0,5250 lei/acțiune, pe o activitate de 1,22 milioane lei, favorizând un avans de 0,44% a indicelui BET-FI ce a închis la nivelul de 60.314,98 de puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor din domeniul de energie și utilități, a alunecat cu 0,02% sub referință. Din structura sa, titlurile marilor producători de energie au avut închideri divergente: -0,23%, până la prețul de 132,60 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat tranzacții de 4,42 milioane lei, ‚+0,29%, până la prețul de 0,6890 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat volume echivalente cu 3,59 milioane lei, -0,95%, până la prețul de 52,20 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au înunit un rulaj de 2,63 milioane lei, și +0,82%, până la prețul de 49,00 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au adunat schimburi de 1,78 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, și acestea cu mișcări de sens contrar, respectiv o corecție de 1,79%, până la prețul de 54,80 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), și o apreciere de 1,67%, până la prețul de 13,38 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica
nuclearelectrica