Prețurile petrolului au scăzut cu 3%, la un nou minim al ultimelor trei luni

Prețurile petrolului au scăzut cu 3%, la un nou minim al ultimelor trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2020

Prețurile petrolului au scăzut joi cu 3%, la un nou minim al ultimelor trei luni, din cauza temerilor legate de posibilul impact economic al epidemiei provocate de coronavirusul din China, care continuă să se extindă la nivel global, în timp ce piața ia în considerare și posibilitatea ca OPEC să organizeze o reuniune mai devreme decât era planificat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 1,78 dolari, respectiv cu 3%, după ce în timpul tranzacțiilor a coborât la 57,9 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 10 octombrie, scrie News.ro.

Prețul petrolului de referință pe piața americană a consemnat o scădere de 1,49 dolari, sau de 2,8%, la 51,84 dolari pe baril. În timpul tranzacțiilor, cotația petrolului american a atins la rândul ei cel mai redus nivel de după 10 octombrie.

România - cea mai accelerată scădere a producției de gaze din ultimii ani. Nu numai OMV Petrom, ci și Romgaz raportează volume mai mici extrase CITEȘTE ȘI România - cea mai accelerată scădere a producției de gaze din ultimii ani. Nu numai OMV Petrom, ci și Romgaz raportează volume mai mici extrase

Prețurile s-au stabilizat în ultimele zile la minime ale ultimelor trei luni, investitorii încercând că evalueze impactul pe care l-ar putea epidemia asupra cererii de petrol și produse petroliere.

”Piața dorește să privească dincolo de acest caz, dar trebuie să știe clar dacă virusul poate fi ținut sb control”, a declarat Phil Flynn, analist la firma Price Futures Group din Chicago.

Numărul cazurilor de infecții, care ar putea avea un impact puternic asupra economiei chineze, a depășit 8.100 și este mai mare decât numărul cazurilor provocate de virusul SARS în perioada 2002-2003.

Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA a anunțat joi că în Statele Unite au fost confirmate șase cazuri.

Statele au început joi să izoleze sute de cetățeni evacuați din orașul chinez Wuhan, pentri a opri răspândirea epidemiei care a ucis 170 de oameni.

Arabia Saudită a deschis o discuție despre devansarea viitoarei reuniuni a OPEC+ din martie în februarie, au declarat patru surse din OPEC+, au spus sursele, după declinul recent al prețurilor petrolului.

Nu a fost luată o decizie finală referitoare la o nouă dată pentru reuniunea OPEC și nu toți membrii sunt de acord, fiind posibil ca Iranul să se opună, au spus surse din OPEC+.

”Singurul lucru care poate schimba tendința actuală este o reuniune urgentă a OPEC”, a spus Olivier Jakob, de la firma de consultanță Petromatrix.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec