Prețurile petrolului au scăzut cu peste un dolar pe baril, după ce Israelul și-a redus numărul militarilor din Gaza

Prețurile petrolului au scăzut cu peste un dolar pe baril, după ce Israelul și-a redus numărul militarilor din Gaza
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste un dolar pe baril și au pus capăt unei serii de creșteri desfășurată pe parcursul mai multor sesiuni, după ce Israelul și-a redus numărul militarilor din sudul Gazei și a început o nouă rundă de discuții de încetare a focului cu Hamas, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,07 dolari, sau cu 1,2%, la 90,10 dolari, scrie News.ro.

E.ON România divulgă câte cereri de conectare primește pe săptămână din partea prosumatorilor CITEȘTE ȘI E.ON România divulgă câte cereri de conectare primește pe săptămână din partea prosumatorilor

Prețul petrolului West Texas Intermediate din Statele Unite a scăzut cu 85 de cenți, sau cu 1%, la 86,06 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au scăzut cu peste 2 dolari pe parcursul sesiunii de tranzacționare, investitorii concentrându-se pe decizia de duminică a Israelului de a retrage mai mulți soldați din sudul Gazei.

”Anunțul Israelului de duminică (retragerea forțelor terestre din Fâșia Gaza) a redus oarecum prima de risc geopolitic”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Un oficial al Hamas a declarat luni că discuțiile cu Israelul rămân în impas, deși un ministru israelian a descris anterior discuțiile ca fiind cel mai aproape de un acord din noiembrie.

De asemenea, au influențat prețurile petrolului și așteptările conform cărora stocurile de țiței din SUA au crescut probabil săptămâna trecută, a spus Staunovo.

Cu toate acestea, scăderea prețului petrolului ar trebui să fie modestă până când va deveni clar cum va răspunde Iranul la bombardarea consulatului său din Siria, săptămâna trecută.

Teheranul a spus că se va răzbuna pe Israel pentru atacul aerian care a ucis doi generali iranieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
petrol