Prețurile petrolului au scăzut ușor, după atacul Iranului împotriva Israelului și date economice din SUA

Prețurile petrolului au scăzut ușor, după atacul Iranului împotriva Israelului și date economice din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Prețurile petrolului au scăzut ușor, după atacul din weekend al Iranului asupra Israelului, al cărui efect a fost sub așteptări și a temperat temerile legate de ofertă, și date economice din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în iunie au scăzut cu 35 de cenți, sau cu 0,4%, până la 89,54 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, pentru livrarea în luna mai, au scăzut cu 25 de cenți pe baril, sau cu aproximativ 0,3%, la 85,41USD pe baril, scrie News.ro.

Noi amenzi ca procente din cifra de afaceri cu acuzația de manipulare a pieței de energie. Printre sancționate, o companie deținută până cu 3 zile înainte de rușii de la Lukoil CITEȘTE ȘI Noi amenzi ca procente din cifra de afaceri cu acuzația de manipulare a pieței de energie. Printre sancționate, o companie deținută până cu 3 zile înainte de rușii de la Lukoil

Prețurile petrolului au scăzut în timpul tranzacțiilor cu peste 1%, înainte ca declinul să se atenueze după ce Reuters a scris, citând o sursă guvernamentală, că premierul Benjamin Netanyahu și-a convocat cabinetul de război pentru a doua oară în mai puțin de 24 de ore.

Valorile de referință ale petrolului au crescut vineri, în așteptarea atacului de răzbunare al Iranului, prețurile crescând la cel mai ridicat nivel din octombrie.

Atacul Iranului a implicat peste 300 de rachete și drone și a fost primul împotriva Israelului efectuat de o altă țară în mai bine de trei decenii, stârnind temeri cu privire la un conflict regional mai larg, care va afecta traficul de petrol prin Orientul Mijlociu.

Iranul, declarând că consideră că represaliile sale s-au încheiat, a scăzut temperatura geopolitică, a spus analistul Kpler Viktor Katona.,

John Evans, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM, a spus că atacul iranian cu drone și rachete ”ar fi putut la fel de bine să fi avut lumini discotecă mari pe ele și să fi remorcat bannere cu ”haide, doamnelor și domnilor, vă rog să mă împușcați”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret