Producția de gaze naturale a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi în cinci ani

Producția de gaze naturale a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi în cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Producția de gaze a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi în cinci ani, a declarat ministrul iranian al Petrolului, Javad Owji, conform rețelei media semi-oficiale Student News Network, în creștere de la 1,07 miliarde de metri cubi pe zi în prezent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pentru ”a asigura rolul central al Iranului în energia globală”, 80 de miliarde de dolari vor fi investite în dezvoltarea zăcămintelor sale de gaze, a spus Owji în timpul celui de-al șaptelea summit al Forumului Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF) desfășurat în Algeria, scrie News.ro.

VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel CITEȘTE ȘI VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel

De la reimpunerea sancțiunilor de către președintele american de atunci, Donald Trump, în 2018, Teheranul a fost separat de investitorii străini și s-a bazat în principal pe companiile autohtone fără numerar pentru a-și dezvolta sectorul energetic.

Cea mai mare parte a producției de gaze a Iranului este consumată pe plan intern sau pierdută din cauza arderii gazului, experții spunând presei de stat că țara se poate confrunta cu un dezechilibru de gaz de 300 de milioane de metri cubi pe zi în următorii ani.

Consumul intern de gaze de către sectorul rezidențial se apropie acum de un record de 700 de milioane de metri cubi pe zi în lunile de iarnă. Ministrul Petrolului le-a cerut recent iranienilor să-și limiteze consumul.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
iran