Raritate: Un dezvoltator imobiliar major a cumpărat energie electrică pe 10 ani

Raritate: Un dezvoltator imobiliar major a cumpărat energie electrică pe 10 ani
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 17 feb 2023

O subsidiară a unui dezvoltator imobiliar major din România a încheiat contract de furnizare de energie electrică cu un jucător din piața de profil cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2023, durata contractului fiind de 10 ani, o raritate în condițiile de piață din ultimul an și jumătate, marcat de scumpiri masive, volatilitate și dificultăți foarte mari în contractarea de electricitate pe termen mediu și lung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cumpărătorul este One North Gate SA, dezvoltatorul și administratorul clădirii omonime din Pipera, parte a grupului listat la Bursă One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, relevă date analizate de Profit.ro.

Efectul cutremurelor din nordul Olteniei: Mai apare un comitet la Guvern, coordonat de Ciucă. Firmele de construcții din Turcia cu contracte în România intră la verificare - Au ridicat blocuri și în România? CITEȘTE ȘI Efectul cutremurelor din nordul Olteniei: Mai apare un comitet la Guvern, coordonat de Ciucă. Firmele de construcții din Turcia cu contracte în România intră la verificare - Au ridicat blocuri și în România?

Valoarea totală estimată a contractului de furnizare, pe întreaga durată de 10 ani a acestuia, depășește 6,8 milioane lei, cu toate taxele incluse.

În octombrie 2022, One United Properties a anunțat că una dintre clădirile ce formează complexul One North Gate va fi transformată din imobil de birouri în imobil rezidențial.

Plenul Parlamentului European a fost evacuat. Protestatari kurzi amenință că se aruncă de la balcon CITEȘTE ȘI Plenul Parlamentului European a fost evacuat. Protestatari kurzi amenință că se aruncă de la balcon

Potrivit celor mai recente date disponibile, la nivelul întregului grup One United Properties, costurile cu utilitățile (energia și apa) au explodat în prima jumătate a anului trecut, crescând de mai mult de 18 ori, de la numai circa 125.000 lei în S1 2021 la peste 2,3 milioane lei în ianuarie-iunie 2022.

Furnizorul care a semnat contractul pe 10 ani cu One North Gate este Renovatio Trading, grup cu activități în producția, tradingul și furnizarea de energie, precum și în administrarea activelor energetice, care operează și o rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Isărescu: Când ajungi la deficit de cont curent de 10%, trebuie să ciulești urechile cu mare atenție! Am mai avut o astfel de deteriorare în 2007-2008 CITEȘTE ȘI Isărescu: Când ajungi la deficit de cont curent de 10%, trebuie să ciulești urechile cu mare atenție! Am mai avut o astfel de deteriorare în 2007-2008

Compania, cu profit net de 48 milioane lei și rulaj de 585 milioane lei în 2021, este deținută de Silviu-Bogdan Mihalcea-Călinescu (35,28%), entitatea juridică Terravis Limited din Cipru (30,8%), Eduard Marius Ciucu (20%), Aurel Florin Arion (9,24%), Alexandru Ioan Teodorescu (3,96%) și Adrian Preda (0,72%), potrivit termene.ro.

Renovatio Trading este furnizor cu clienți finali în portofoliu ce beneficiază de energie electrică destinată acestora la prețul reglementat de 450 lei/MWh, prin mecanismul de achiziție centralizată administrat de OPCOM impus de la 1 ianuarie 2023 prin ordonanță de urgență.

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizare energie
contracte energie termen lung
one united
renovatio trading