Rusia vrea ca Libia și Nigeria să se alăture eforturilor de reducere a producției globale de petrol

Rusia vrea ca Libia și Nigeria să se alăture eforturilor de reducere a producției globale de petrol
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iul 2017

Ministrul rus al Energiei a declarat astăzi, la o runiune între mai multe state exportatoare de țiței, că Libia și Nigeria, a căror producție de petrol a crescut în ultimele luni, ar trebui să se alăture în curând producătorilor care încearcă să reducă cantitatea de petrol de pe piață, pentru a stabiliza prețurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Alexander Novak este de părere că Libia și Nigeria se apropie de momentul în care ar trebui să limiteze producția, având în vedere majorările din ultimele luni.

“Cred că aceste țări trebuie să se alăture altor producători responsabili și să contribuie la inițiativa de stabilizare a pieței după ce ajung la un nivel stabil al producției”, a afirmat Novak pentru Financial Times.

Înainte de întâlnirea de astăzi, au existat speculații că statele care iau parte la acordul de reducere a producției vor cere Libiei și Nigeriei, care sunt membre OPEC, să se alăture înțelegerii, de la care au fost exceptate.

Procesul Roșia Montană de la Washington: publicul nu va avea acces la rapoartele experților și la declarațiile martorilor CITEȘTE ȘI Procesul Roșia Montană de la Washington: publicul nu va avea acces la rapoartele experților și la declarațiile martorilor

Nicio decizie privind extinderea actualului acord de reducere a producției, care se încheie în martie 2018, nu a fost deocamdată anunțată. Totuși, surse apropiate situației spun că miniștrii prezenți la întâlnire sunt de acord cu prelungirea acordului, dacă acest lucru se va dovedi necesar.

Libia și Nigeria și-au majorat producția de petrol cu circa 700.000-800.000 de barili pe zi de la semnarea, la finele anului trecut, a acordului privind reducerea producției globale între OPEC și câteva state din afara cartelului, printre care se numără și Rusia.

Potrivit unor surse citate de Dow Jones Newswires, Nigeria a declarat că se va alătura acordului de reechilibrare a pieței după ce va ajunge la o producție de 1,8 milioane de barili pe zi.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită s-a arătat dispusă să contribuie la compensarea creșterii producției de petrol în Libia și Nigeria, dar a punctat că este important ca și alți producători să ia măsuri în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
opec
nigeria
libia
arabia saudita
petrol
acod