Schimbare de CEO la Rompetrol

Schimbare de CEO la Rompetrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare, companie controlată de gigantul petrolier kazah de stat KazMunayGas prin subsidiara sa olandeză KMG International, a decis schimbarea directorului general al societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Board-ul a hotărât numirea lui Florian Pop în poziția de CEO al Rompetrol Rafinare, care este operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, precum și al unei divizii petrochimice.

Ministerul Sănătății declanșează verificări în peste 500 de farmacii care comercializează Oxicodonă și Fentanil CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății declanșează verificări în peste 500 de farmacii care comercializează Oxicodonă și Fentanil

Florian Pop îl va înlocui pe Felix Crudu-Tesloveanu, care a ocupat această poziție în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2023.

″Acesta va rămâne în cadrul KMG International, experiența și expertiza acumulate fiind un factor important pentru dezvoltarea activităților curente ale grupului″, a transmis Rompetrol.

ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV CITEȘTE ȘI ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV

Potrivit sursei citate, începând cu data de 30 septembrie, Florian Pop va continua să implementeze pilonii de bază ai strategiei companiei Rompetrol Rafinare, prin păstrarea unui trend operațional pozitiv, cu respectarea tuturor normelor de siguranță în exploatare.

Florian Pop s-a alăturat companiei în 2001, ultima poziție deținută fiind de director Dezvoltare și Servicii. Din acest rol, a coordonat departamentele de management de proiect, buget și estimare costuri și a gestionat programul de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia și Vega.

DOCUMENT Guvernul a adoptat și trimite în Parlament proiectul cu măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli. Salariul minim,majorat la 3.300 lei prin hotărâre separată CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a adoptat și trimite în Parlament proiectul cu măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli. Salariul minim,majorat la 3.300 lei prin hotărâre separată

Compania a înregistrat în prima jumătate a lui 2023 o pierdere de 34 milioane de dolari, după ce în aceași perioadă a anului trecut raportase un profit de 58 milioane dolari, ca urmare a volatilității cotațiilor petroliere internaționale, atât la materii prime, cât și la produse finite. Cifra de afaceri brută a scăzut cu 9%, la 2,7 miliarde dolari.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
director general rompetrol
rompetrol rafinare
schimbare conducere rompetrol