TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023

TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 apr 2024

Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a scăzut în primul trimestru al acestui an cu aproximativ 4%, sub rata anuală estimată de companie la 5%, de la o medie de 116,3 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în primul trimestru al anului trecut la una de 111,7 mii bep pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interesant este că, în raport cu cifrele din ultimul trimestru al anului trecut, producția este în creștere, ca urmare a majorării producției de gaze, cea de petrol scăzând marginal.

ULTIMA ORĂ Uniunea Europeană nu interzice centralele termice de apartament din clădirile existente CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uniunea Europeană nu interzice centralele termice de apartament din clădirile existente

În primul trimestru al acestui an, OMV Petrom a extras 53,5 mii bep/zi de țiței și 58,1 mii bep/zi de gaze. Comparativ, în ultimul trimestru al anului trecut, producția de petrol s-a ridicat la 53,7 mii bep/zi, iar cea de gaze doar la 56,3 mii bep/zi.

Și vânzările au avut o evoluția similară, mai scăzute comparativ cu primul trimestru al anului trecut, însă în creștere față de cele din ultimul trimestru al lui 2023.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Tot gazele au fost cele care au majorat volumele, în primele trei luni compania vânzând 50,3 mii bep/zi, cu 1,7 mii bep/zi peste volumele vândute în ultimul trimestru al anului trecut, de 58,3 mii bep/zi.

OMV Petrom a vândut 9,7 TWh de gaze către terți.

Producția de electricitate, în schimb, deși este cu peste 60% peste cea din trimestrul întâi al anului trecut, când centrala de la Brazi a intrat în revizie, se situează la 1,6 TWh, sub cea din ultimele trei luni ale lui 2023, de 1,71 TWh.

Marja de rafinare a Petrobrazi a fost de 12,56 dolari/baril, peste cea din primele trei luni ale anului trecut, dar sub cea din ultimul trimestru al lui 2023.

Cetățenii SUA nu vor mai avea nevoie nici de viză de lungă ședere în România. Între timp, românii așteaptă să intre fără vize în SUA în 2025, așa cum a promis Ciolacu CITEȘTE ȘI Cetățenii SUA nu vor mai avea nevoie nici de viză de lungă ședere în România. Între timp, românii așteaptă să intre fără vize în SUA în 2025, așa cum a promis Ciolacu

OMV Petrom a vândut în primele 3 luni ale anului 1,29 milioane tone de produse rafinate, mai puțin decât în trimestrele precedente (1,51 milioane tone în trimestrul al treilea și în cel de-al patrule), însă peste cifra din perioada ianuarie-martie 2023, de 1,24 milioane tone.

Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a scăzut anul trecut cu aproximativ 5%, de la o medie de 119 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) la una de 113 mii bep pe zi. În ultimul trimestru al anului, scăderea a fost și mai accentuată, de la 113,5 mii bep/zi la 110 mii bep/zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
petrol
gaze
estimari
scădere