Tranzacție: Alive Capital a preluat un proiect fotovoltaic de la grupul Da Vinci

Tranzacție: Alive Capital a preluat un proiect fotovoltaic de la grupul Da Vinci
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Producătorul, furnizorul și traderul român de energie electrică Alive Capital, deținut de Premier Energy (51%) și de omul de afaceri italian Giacomo Billi, a finalizat preluarea integrală a unei companii ce dezvoltă proiectul unui parc fotovoltaic cu putere instalată maximă de peste 23 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Unitatea de producție de energie regenerabilă va fi amplasată pe o suprafață de teren de aproape 25 de hectare din localitatea Nanov, Teleorman.

VIDEO&FOTO Angajații OMV Petrom au ieșit să protesteze CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Angajații OMV Petrom au ieșit să protesteze

Alive Capital a preluat dezvoltatorul Da Vinci New Project SRL, care până la tranzacție era parte a grupului Da Vinci, controlat de Nicolae Uciu, Nicușor Mihalache și Nicoleta Ancuța, cu activități în special în sectorul imobiliar. Grupul are și activități de planificare, proiectare, construcție și mentenanță de capacități de producție de energie regenerabilă, sub brandul Da Vinci Energy.

Compania ce va construi parcul fotovoltaic de la Nanov avea depusă, de dinainte de intrarea în portofoliul Alive Capital, o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru un proiect ce include și instalarea unui sistem de stocare a energiei electrice, cu capacitate de până la 4,62 MW. 

Volkswagen anunță: Va tăia din costurile cu personalul și în următorii ani. Procentul avansat - 20% CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță: Va tăia din costurile cu personalul și în următorii ani. Procentul avansat - 20%

Tot recent, Alive Capital a preluat un parc fotovoltaic de 2 MW din Urlați, Prahova, aflat în funcțiune din 2013. Tranzacția a constat în achiziția firmei deținătoare a parcului, All Colors Project Energy SRL, de la Marian Mihai și Ecaterina Voicu.

Alive Capital a terminat prima jumătate a anului cu profit net de 61,5 milioane lei, cu aproape o treime sub cel din perioada similară din 2022, și venituri din exploatare de 473,8 milioane lei, cu 60% mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
alive capital
premier energy
parc fotovoltaic