Alive Capital exportă energie electrică în Serbia

Alive Capital exportă energie electrică în Serbia
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 mar 2023

Producătorul, furnizorul și traderul român de energie electrică Alive Capital, controlat de Premier Energy și de omul de afaceri italian Giacomo Billi, exportă curent electric în Serbia, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Alive Capital, care deține integral sau parțial 2 parcuri eoliene și 6 centrale fotovoltaice în România, a încheiat un contract de export de energie din România în Serbia cu traderul Energy Financing Team (EFG) AG, înregistrat în Elveția.

FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan CITEȘTE ȘI FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan

Perioada de livrare este 21 februarie – 31 martie 2023 și prevede export la puterea de până la 100 MWh.

Prețul, exprimat în euro, este indexat la cotațiile orare de pe piața spot pentru ziua următoare de pe bursa de energie de la Belgrad. În prezent, pe platorma respectivă, prețurile medii depășesc 150 euro/MWh.

BCR: Populația cere iar depozite în valuta și banca le reintroduce după o lungă pauză. Firmele se uită la creditarea în euro, preocupate de diferențialul de dobândă CITEȘTE ȘI BCR: Populația cere iar depozite în valuta și banca le reintroduce după o lungă pauză. Firmele se uită la creditarea în euro, preocupate de diferențialul de dobândă

Cumpărătorul EFG este controlat și condus de trei oameni de afaceri sârbi (Vuk Hamovic, Zoran Ivkovic și Milos Hamovic) și are numeroase birouri și reprezentanțe în Europa de Est și în Balcani, inclusiv în România, precum și la Londra.

În 2021, grupul EFG a avut rulaj de 1,35 miliarde euro, profit de 30 milioane euro și aproape 1.000 de angajați.

Premier Energy a preluat în 2021 aproape 51% din acțiunile Alive Capital, restul capitalului rămânând în posesia fondatorului Giacomo Billi. În anul respectiv, compania a consemnat pierderi de peste 58 milioane lei, la venituri totale de 428 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
export energie electrica
romania serbia export energie
premier energy
alive capital