Ungaria a descoperit cel mai mare câmp petrolifer din ultimii 30 de ani

Ungaria a descoperit cel mai mare câmp petrolifer din ultimii 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2019

Compania ungară Horizon Energy Kft. și TDE Services au descoperit cel mai mare câmp petrolifer din țară din ultimele trei decenii printr-o cooperare maghiaro-americană, potrivit portalului de știri economice G7.hu, preluat de Budapest Business Journal.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Câmpul a fost găsit în apropierea râului Drava, în partea de sud a Ungariei, lângă două sate mici din județul Baranya, Istvándi și Kétújfalu. Experții au creat cutremure artificiale în apropierea teritoriului pentru a explora dimensiunile rezervelor de petrol subterane cu ajutorul dispozitivelor de măsurare, scrie News.ro.

Cantitatea de țiței estimată a fi extrasă se ridică la 11.000 de barili pe zi, aproape la fel de mare ca cea a companiei de petrol și gaze MOL, de 13.000 de barili pe zi în 2018. G7.hu arată că această cantitate ar putea fi chiar mai mare, având în vedere că dezvoltarea planificată include o stație mare de transfer de petrol în Szigetvár (la 246 km sud-vest de Budapesta) lângă câmpul petrolifer.

AIE: Oferta globală de petrol va crește în 2020 mai rapid decât cererea și presiunile asupra OPEC se vor amplifica CITEȘTE ȘI AIE: Oferta globală de petrol va crește în 2020 mai rapid decât cererea și presiunile asupra OPEC se vor amplifica

Este totodată preconizat ca extinderea capacității sistemului principal de colectare să se efectueze în a doua fază a dezvoltării, însemnând o creștere până la 15.000 de barili de petrol pe zi.

Conform calculelor efectuate, cele 30 de puțuri vor putea extrage în jur de 475 barili pe zi fiecare, producția totală putându-se ridica la 14.200 de barili pe zi.

Horizon Energy activează pe piața internă din Ungaria de peste 20 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
horizon energy