VIDEO Orban a inaugurat în Oltenia un tronson de conductă Transgaz, început de Dragnea

VIDEO Orban a inaugurat în Oltenia un tronson de conductă Transgaz, început de Dragnea
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 14 aug 2020

Premierul Ludovic Orban a participat, alături de șeful Transgaz și de mai mulți miniștri, la un eveniment de inaugurare a tronsonului de conductă de transport de gaze naturale Craiova-Segarcea, în lungime de 39 de kilometri, care reprezintă etapa 1 a proiectului conductei Craiova-Segarcea-Băilești-Calafat, investiție în valoare de 33,74 milioane lei care va asigura alimentarea cu gaze a 5 localități din zonă, cu circa 25.000 de locuitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Lucrările sunt aproape finalizate toate, pe un tronson de 36 de kilometri suntem deja în probe de presiune. Până la sfârșitul lunii august, lucrările vor fi executate, iar după aceea, timp de 10-15 zile, maxim până la 15 septembrie, vor fi probele tehnologice și umplerea conductei cu gaze, practic presurizarea conductei. La această investiție am avut sprijinul total al Guvernului, al domnului prim ministru, al parlamentarilor de Dolj, care au sprijinit proiectul de la un capăt la altul și țin să le mulțumesc tuturor" a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că anul acesta va fi finalizată secțiunea românească a conductei internaționale BRUA.

România, al șaselea cel mai abrupt declin economic din UE în T2 CITEȘTE ȘI România, al șaselea cel mai abrupt declin economic din UE în T2

"Gazoductul BRUA trebuie să facă legătura între Baumgarten din Austria și conducta... TAHAN, parcă?", a ezitat primul ministru, care a fost ajutat de către șeful Transgaz: "TAP, Trans-Adriatic Pipeline, coridorul sudic".

"(...) coridorul sudic, care este aprovizionat de gaze din Azerbaijan. De asemenea, în cursul acestui an urmează să fie finalizată licitația pentru realizarea gazoductului între Podișor și Tuzla. Obiectivul acestei conducte este de a realiza conectarea la BRUA și la rețeaua de transport națională și, evident, la sistemul european de transport, a gazului natural care urmează să fie extras offshore din zăcămintele de la Marea Neagră. De asemenea, această investiție este o investiție strategică, o investiție care să permită punerea în valoare a acestor resurse extrem de importante de gaz natural de care România beneficiază", a continuat Orban.

El a mai menționat că săptămâna viitoare va fi lansat apelul de proiecte aferent programului național de 1 miliard de euro de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale, aprobat recent de Guvern prin OUG, cu o alocare inițială de 234 milioane euro.

Haosul din sănătate indus de măsurile anti-COVID aduce scăderi pe piața medicamentelor prescrise. Afacerile Antibiotice Iași scad cu 15% la S1 CITEȘTE ȘI Haosul din sănătate indus de măsurile anti-COVID aduce scăderi pe piața medicamentelor prescrise. Afacerile Antibiotice Iași scad cu 15% la S1

Lucrările la tronsonul de conductă de gaze Craiova-Segarcea au fost demarate în februarie anul trecut și aveau ca termen de finalizare primul trimestru din 2020, lucru care nu a mai fost posibil din cauza pandemiei COVID-19. Însă lansarea lor oficială a avut loc pe 22 mai 2019, în prezența fostului președinte al Camerei Deputaților și al PSD Liviu Dragnea, cu numai 5 zile înainte de condamnarea sa definitivă la închisoare cu executare și cu 4 zile înainte de alegerile europarlamentare de anul trecut.

"Am venit cu foarte mare drag, pentru că am anunțat în urmă cu ceva timp că începem impreună cu Transgazul o campanie foarte serioasă și foarte extinsă pentru a conecta la rețeaua de gaze localitățile din România. Vorbim despre două lucruri: accesul la un confort ridicat și șansa agentului economic la accesul la o sursă de energie care este folosită peste tot în lume. Am creat posibilitatea pentru toți primarii să ia bani de la Fondul de Dezvoltare și Investiții și să facă rețele de gaze. Este un plan care a început să se implementeze, trebuia făcut mai demult, e bine că îl incepem acum. Aici, în Dolj, se va ajunge la trei sferturi din localități, în doi ani de zile", a declarat atunci Dragnea, alături de care s-au aflat mai mulți top-manageri ai Transgaz, însă nu și CEO-ul Ion Sterian.

Atunci, Dragnea i-a trasmis și un mesaj șefului operatorului sistemului național de transport al gazelor, după ce în timp a avut mai multe atacuri la adresa acestuia. "Domnul Sterian s-a convins că programul ăsta trebuie făcut? Că voia să aloce mai puțini bani. Programul e important pentru toată economia națională", a spus Dragnea, zâmbind.

viewscnt
Afla mai multe despre
extindere retele gaze
racordare localitati gaze
inaugurare conducta gaze ludovic orban
inaugurare lucrari conducta gaze liviu dragnea
ion sterian transgaz
brua transgaz
investitii transgaz