Virgil Popescu: Depozitele de gaze sunt undeva la 68%. Sunt cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat

Virgil Popescu: Depozitele de gaze sunt undeva la 68%. Sunt cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că depozitele de gaze realizate de România înaintea acestei ierni sunt ”cu mult peste nivelul golire prognozat”, el arătând că România are înmagazinați 2,3 miliarde metri cubi de gaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Depozitele de gaze sunt la două miliarde două sute treizeci (metri cubi – n.r.), sunt undeva la 68%. Sunt cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat”, a afirmat Virgil Popescu, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, la finalul vizitei făcute în județul Gorj.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Întrebarea de 1 miliard de euro - România cere clarificări Comisiei Europene privind modul în care trebuie aplicată taxa de solidaritate în energie după ce OMV Petrom a spus NU CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Întrebarea de 1 miliard de euro - România cere clarificări Comisiei Europene privind modul în care trebuie aplicată taxa de solidaritate în energie după ce OMV Petrom a spus NU

La finalul primei săptămâni din luna noiembrie 2022, Virgil Popescu anunța că au fost înmagazinați peste 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, ceea ce reprezintă un record absolut, scrie News.ro.

Ministrul dădea asigurări că în iarna 2022-2023 nu vor exista probleme în ceea ce privește asigurarea consumului de gaze în România nici pentru populație, nici pentru economie.

”Am depășit 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite! Record absolut!  Astăzi, 7 noiembrie, avem în depozite gaze naturale în procent de 97,75% - 3000,7 milioane metri cubi. Da, repet: NU vom avea probleme cu gazele în această iarnă. Populația și economia nu vor avea de suferit”, transmitea Virgil Popescu, în 7 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu
gaze