Acțiunile europene, la cea mai bună sesiune din ultimul an și jumătate

Acțiunile europene, la cea mai bună sesiune din ultimul an și jumătate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2021

Acțiunile europene au consemnat cea mai bună performanță din ultimul an și jumătate marți, în contextul atenuării temerilor privind gravitatea variantei omicron a coronavirusului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 2,45%, cel mai mare câștig procentual la nivelul unei zile din iunie 2020.

Pe marile piețe, referința FTSE 100 de la Londra a închis cu un avans de 1,49%, DAX de la Frankfurt a urcat cu 2,82%, iar CAC 40 de la Paris, cu 2,91%.

Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, își listează la bursă emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026 CITEȘTE ȘI Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, își listează la bursă emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026

Companiile din tehnologie au bifat printre cele mai mari aprecieri, în frunte cu producătorii de echipamente pentru industria semiconductorilor ASML (+7,9%) și Aixtron (+6,2%).

"Sunt multe motive pentru tonul pozitiv de astăzi: reducerea îngrijorărilor legate de gravitatea variantei omicron, creșterea încrederii în ceea ce privește răspunsul Chinei la problemele din sectorul imobiliar și o serie de date macroeconomice globale solide", a comentat David Rosenberg, economist-șef la Rosenberg Research, citat de MarketWatch.

În SUA, principalii indici bursieri de pe Wall Street se apreciau cu până la 3% la închiderea tranzacțiilor din Europa, avans susținut, de asemenea, de acțiunile din tehnologie.

Cotațiile petrolului și-au continuat raliul început la finele săptămânii trecute și atins cele mai ridicate niveluri din ultimele aproape două săptămâni.

În jurul orei 19:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 75,82 dolari/baril, în urcare cu 3,75% față de referința de luni. Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) se aprecia cu 4,36%, la 72,52 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europa
coronavirus
omicron
pret petrol