Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI

Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mar 2024
Acțiunile Nvidia, vedeta recentă a pieței de capital, scad cu peste 1% pre-market, după un declin de 5,6% în ședința de vineri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Nvidia se confruntă un un proces legat de încălcarea drepturilor de autor. Trei autori au depus o plângere la un tribunal californian și susțin că operele lor au fost incluse fără permisiune într-un set de date pentru antrenarea platformei NeMo AI a Nvidia. Autorii cer daune pentru toți cei aflați în aceeași situație, potrivit Reuters.
Grupul BEI are un nou reprezentant în România CITEȘTE ȘI Grupul BEI are un nou reprezentant în România

Acțiunea colectivă nu va fi o amenințare majoră pentru modelul de business al Nvidia, care își câștigă banii în principal din furnizarea de hardware pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială, mai degrabă decât din modelele AI în sine. Cu toate acestea, este un semn al obstacolelor etice și juridice în calea adoptării AI pe scară largă.

Acțiunile Nvidia au crescut cu 77% în acest an, până la închiderea de vineri. Spre comparație, S&P 500 a crescut cu 7,4%, iar Nasdaq Composite Index a crescut cu 7,2% în aceeași perioadă.
 
Recent, Nvidia a înlocuit Tesla ca cea mai tranzacționată acțiune de pe Wall Street, sporindu-și importanța după ce a devenit a treia cea mai valoroasă companie americană și demonstrând din ce în ce mai mult cât de importante au devenit pentru investitori pariurile legate de inteligența artificială.
viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
cipuri
ai
drepturi de autor
antrenare ai
modele ai
nvidia copyright