Aquila își reduce profitul net cu un sfert, în pofida afacerilor în creștere

Aquila își reduce profitul net cu un sfert, în pofida afacerilor în creștere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 mai 2024

Listată în ultima parte a anului trecut, liderul serviciilor logistice și de transport din România, Aquila raportează pentru T1 un nivel relativ cponstant al câștigului pretaxare EBITDA, de 40 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aquila Part Prod Com (AQ) a realizat în primul trimestru venituri de 1,00 miliarde lei, în creștere cu 13,57% față de cele de 1,06 miliarde lei din exercițiul financiar precedent. „Ne concentrăm pe extinderea portofoliului de produse pentru toate companiile din grup, astfel încât să dezvoltăm soluții specifice fiecărui canal de vânzare în parte. Am continuat, totodată, creșterea organică și dezvoltarea brandurilor proprii”, spune în comunicarea către investitori CEO-ul Cătălin Vasile. „Rezultatele înregistrate în primul trimestru au fost susținute de creșteri de peste 25% în canalele de distribuție HoReCa și rețele benzinării. Adaugăm valoare printr-o gamă foarte largă de produse de calitate, de la peste 200 de producători aflați în portofoliul Aquila, prin soluțiile logistice și digitale oferite, și viziunea bazată pe performanță.”

Banca centrală a Suediei reduce principala dobândă de intervenție, pentru prima dată în ultimii opt ani CITEȘTE ȘI Banca centrală a Suediei reduce principala dobândă de intervenție, pentru prima dată în ultimii opt ani

Costurile cu bunurile vândute și materiile prime au urcat cu 14,03%, la 465,09 milioane lei, de la 407,86 milioane lei în primele 3 luni din 2023. În același interval de raportare, costul cu combustibilul pentru transport a avansat cu 2,26%, la 18,51 milioane lei, de la 18,10 milioane lei, iar cheltuielile cu beneficiile angajaților au urcat cu 6,98%, la 68,36 milioane lei, de la 63,90 milioane lei.

Rezultatul total global a fost de 19,90 milioane lei, cu 25,91% mai mic decât cel de 26,86 milioane lei de la T1 2023. Pe întreg anul trecut, câștigul net era de 97,59 milioane lei și stă la baza acordării unui dividend cu randament net de 5% la data votului din AGA de bilanț.

La data de 31 martie, activele totale ale Aquila se ridicau la 1,06 miliarde lei, în creștere cu 6,00% față de cele 1 miliard de lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au mărit cu 8,42%, la 510,24 milioane lei, de la 470,62 milioane lei.

Aquila care s-a listat în luna noiembrie a anului 2021 pe piața reglementată a Bursei de Valori București în urma unei oferte publice în valoare de 367 milioane lei. Acționarii au aprobat pentru anul în curs un program de investiții de 17 milioane euro, incluzând și achiziția de 300 de autovehicule.

Principalii acționari sunt Cătălin Vasile și Adrian Dociu, primul cu o participație de 33,33% din titluri și al 2-lea cu o deținere redusă la 25,00% din acțiuni printr-o ofertă de vânzare accelerată derulată la finalul luinii ianuarie. La ultimul preț de închidere de la BVB, de 1,2400 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 1,49 miliarde lei (299,03 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
distribuție
profit