Munich Re: Cutremurul devastator din Turcia a ridicat pierderile acoperite de companiile de asigurări în primul semestru la 43 miliarde dolari

Munich Re: Cutremurul devastator din Turcia a ridicat pierderile acoperite de companiile de asigurări în primul semestru la 43 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2023

Un cutremur mortal în Turcia și Siria, precum și tornadele și furtunile cu grindină din Statele Unite au contribuit la pierderile de 43 de miliarde de dolari acoperite de companiile de asigurări în prima jumătate a anului 2023, a declarat Munich Re într-un raport publicat în această săptămână, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cifra este puțin mai mică decât pierderile asigurate de 47 de miliarde de dolari consemnate în prima jumătate a anului 2022, dar mai mare decât media pe 10 ani, de 34 de miliarde de dolari, potrivit Munich Re, cel mai mare reasigurător din lume, scrie News.ro.

Incluzând pierderile neasigurate, cifra a ajuns la 110 miliarde de dolari în prima jumătate a anului - de asemenea, semnificativ peste media pe 10 ani.

Cutremurul din Turcia și Siria, în care au murit aproximativ 58.000 de oameni, a avut cea mai mare contribuție la pierderile asigurate și neasigurate înregistrate în prima jumătate a anului 2023, la 40 de miliarde de dolari.

O serie de furtuni puternice în SUA au provocat tornade distructive și furtuni de grindină, care au dus la pierderi asigurate și neasigurate de 35 de miliarde de dolari, potrivit Munich Re.

Deși modelul meteorologic El Nino contribuie la temperaturi mai ridicate,”tendința globală către temperaturi mai ridicate a apei și a aerului este determinată în principal de schimbările climatice, cu catastrofe meteorologice tot mai mari și poverile financiare rezultate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
munich re
asigurari
cutremur turcia