Negrițoiu, ASF: Informațiile privind retragerea mea reprezintă doar dorința unora

Negrițoiu, ASF: Informațiile privind retragerea mea reprezintă doar dorința unora

Misu Negritoiu, presedintele ASF

Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 22 dec 2015

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară spune că informațiile apărute în presă conform cărora urmează să se retragă de la conducerea ASF nu sunt reale. Mișu Negrițoiu precizează că nu au existat niciodată presiuni care să îl limiteze în activitatea sa, deși i s-a mai spus, chiar și în contexte oficiale, că ar putea să fie schimbat

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În opinia președintelui ASF, persoanele care strigă din stradă împotriva sa "sunt aceleași care au mai prezentat scenariul înlocuirii și cu alte ocazii".

"Cred că informațiile privind retragerea mea reprezintă doar dorința unora. Succesul meu este că am reușit să stau până acum și tot succesul meu este că am făcut ceva. Uitați-vă pe documente și cred că e clar. În rest, nici nu discut. A fost dat și numele înlocuitorului meu. Nu acum, ci mai demult, nu e nimic nou. Întrebarea mea este: <<De ce nu au pus de la început pe altcineva? De ce a trebuit să vin eu?>>. Nu eu am cerut să vin la ASF. Atât timp cât am venit, însă, vreau să îmi duc misiunea până la capăt", a declarat Negrițoiu, într-un interviu pentru Profit.ro.

Referitor la informațiile apărute în presă și la scandările împotriva sa auzite la mitingurile transportatorilor rutieri, Negrițoiu sugerează că fac parte dintr-o campanie mai veche.

"Nu simt nicio presiune. Nu am avut niciodată o intervenție de natură să mă limiteze din a îmi face treaba. Scenariul actual mi-a fost menționat de multă vreme, chiar la nivel oficial. Cei din stradă, care strigă împotriva mea, nu sunt transportatorii, sunt aceeași îmi prezintă scenariul înlocuirii mele, nu de acum, ci de luni de zile. Pancartele care au fost acum în piață sunt aceleași care au fost la ASF acum un an", a precizat președintele ASF.

La începutul acestei săptămâni, Hotnews a scris, citând surse politice și financiare, că Mișu Negrițoiu urmează să fie schimbat de la conducerea ASF cu Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal. Numele lui Dumitru a mai fost vehiculat pentru acest post și cu alte ocazii. Cu toate acestea, chiar Ionuț Dumitru a fost primul care a dezmințit informația, arătând că nu are cunoștință de asemenea discuții și, mai mult, ar refuza astfel de propuneri, întrucât dorește să ducă până la final mandatul la conducerea Consiliului Fiscal.

Pe unele dintre pancartele afișate la mitingurile transportatorilor erau lozinci prin care se cerea demisia lui Negrițoiu, considerat vinovat de creșterea tarifelor RCA.

În mandatul lui Negrițoiu, Astra Asigurări a intrat în faliment. De asemenea, Euroins a fost pusă sub un plan de redresare, iar Carpatica Asig ar urma să intre în procedură de rezoluție.

viewscnt
Afla mai multe despre
negritoiu
demisie misu negritoiu