Omniasig urcă primele brute subscrise

Omniasig urcă primele brute subscrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat ân 2023 prime brute subscrise de aproximativ 2,4 miliarde lei. Totodată, valoarea totală a despăgubirilor plătite a fost în creștere față de anul anterior, ajungând la o valoare de aproximativ 1,2 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linia PROPERTY (asigurările de incendiu și calamități naturale) a avut una dintre cele mai importante creșteri, de peste 20% în 2023, față de anul anterior, cu subscrieri de aproximativ 370 milioane lei.

Linia asigurărilor de SĂNĂTATE a continuat să crească și în 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 80 milioane lei, reprezentând o creștere de peste 10%. 

EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Garanta Asigurări, cumpărată de mai mulți brokeri locali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Garanta Asigurări, cumpărată de mai mulți brokeri locali

Asigurările auto, CASCO și RCA, au înregistrat o creștere agregată a primelor brute subscrise de aprox. 10% față de anul 2022, valoarea acestora pentru anul 2023 ridicându-se la 1,6 miliarde lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la circa 1 miliard lei.

Pe linia asigurărilor de RĂSPUNDERE CIVILĂ GENERALĂ, creșterea față de 2022 a fost de aproximativ 20%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de circa 120 milioane lei.

Rezultate în creștere au fost înregistrate și pe linia asigurărilor de CĂLĂTORIE, unde nivelul subscrierilor a fost de 20 milioane lei, cu 40% mai mult decât în 2022. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut și ea, cu circa 55%.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime brute subscrise