Asigurătorul francez Axa vinde toate activele din industria tutunului, evaluate la 1,8 miliarde de euro

Asigurătorul francez Axa vinde toate activele din industria tutunului, evaluate la 1,8 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2016

Cel mai mare asigurător francez, Axa SA, intenționează să oprească investițiile în industria tutunului, din cauza impactului fumatului asupra sănătății publice, și a anunțat vânzarea activelor sale din acest sector, estimate la 1,8 miliarde de euro (2,02 miliarde de dolari), transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Axa va renunța imediat la acțiuni în valoare de 200 milioane de euro deținute în companii din industria tutunului și de asemenea intenționează să oprească toate noile investiții în bonduri ale firmelor din această industrie și să vândă deținerile existente, evaluate la aproximativ 1,6 miliarde de euro.

"Prin această ieșire de pe piața tutunului, ne aducem contribuția la sprijinirea eforturilor guvernelor din întreaga lume. Decizia va avea costuri pentru noi dar situația este clară: costul plătit de oameni pentru tutun este tragic, costul economic este imens", a afirmat șeful AXA, Thomas Buberl.

Axa este prezentă și pe piața din România.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
axa sa
thomas buberl