Banca Angliei menține dobânda cheie la cel mai ridicat nivel începând din 2008

Banca Angliei menține dobânda cheie la cel mai ridicat nivel începând din 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Banca Angliei (BoE) a decis să mențină dobânda de politică monetară la 5,25%, cel mai ridicat nivel începând din 2008, iar guvernatorul BoE, Andrew Bailey, a declarat că economia britanică "progresează în direcția cea bună" și "există noi semne încurajatoare că inflația scade", dar este nevoie de mai multă certitudine că presiunile asupra prețurilor sunt sub control, transmit Reuters și BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară de la BoE au votat opt la unu pentru menținerea costurilor de împrumut, în linie cu previziunile analiștilor, arată Agerpres

Moratoriul ratelor – interes redus la fermieri înainte de prelungirea termenului de solicitare. Nu sunt cereri la BCR până acum. Sergiu Manea: Să conduci un sector prin moratorii înseamnă să-l alienezi. Problema fermierilor e să vândă la preț corect CITEȘTE ȘI Moratoriul ratelor – interes redus la fermieri înainte de prelungirea termenului de solicitare. Nu sunt cereri la BCR până acum. Sergiu Manea: Să conduci un sector prin moratorii înseamnă să-l alienezi. Problema fermierilor e să vândă la preț corect

„Nu suntem încă la momentul la care putem reduce dobânzile, dar lucrurile se îndreaptă în direcția cea bună”, a afirmat Bailey.

Decizia BoE vine după ce Rezerva Federală a SUA (Fed) a decis miercuri să mențină dobânda de politică monetară, dar a indicat că ar putea reduce dobânzile de trei ori în acest an, ceea ce a dus la creșteri semnificative pe piețele bursiere globale.

FOTO Austriecii avansează în forță pe autostrada Sibiu-Pitești. \ CITEȘTE ȘI FOTO Austriecii avansează în forță pe autostrada Sibiu-Pitești. "Să nu zicem hop!"

Chiar dacă rata inflației în Marea Britanie a scăzut la 3,4% în februarie, rămâne cea mai ridicată din G7 (țările puternic industrializate). Dar Banca Angliei se așteaptă ca în trimestrul doi din 2024 inflația să scadă sub ținta sa de 2%, după decizia ministrului de Finanțe, Jeremy Hunt, de a îngheța taxa pe carburant.

Majoritatea analiștilor și investitorilor estimează că BoE va începe doar în trimestrul trei reducerea dobânzilor, probabil în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda