Banca Transilvania a aprobat aproape 500 de cereri de credit prin IMM Invest

Banca Transilvania a aprobat aproape 500 de cereri de credit prin IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 25 mai 2020

Banca Transilvania a aprobat aproape 500 din cele 12.000 de solicitări de credit primite de la clienți prin programul IMM Invest și estimează că va ajunge la un ritm de peste 100 de dosare aprobate zilnic începând de săptămâna viitoare. Oficialii celei mai mari bănci din România sugerează Guvernului să acorde subvenția de dobândă pentru un anumit număr de luni și nu doar până la finele anului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Din cele aproximativ 60.000 de firme care au aplicat în cadrul programului IMM Invest, peste 22.000 au ales Banca Transilvania. Până acum, BT a contactat peste 12.000 de clienți și au fost aprobate aproape 500 de solicitări de credit. 

“Numărul atât de mare de firme care au apelat la IMM Invest este îmbucurător, arată vitalitatea economiei și reacția pozitivă la această inițiativă. Sugestia BT este ca mecanismul de subvenționare a dobânzii să fie de tipul x luni de la aprobarea garanției IMM Invest, mai degrabă decât până la o dată fixă (31 decembrie) pentru ca acest ajutor să fie primit în aceleași condiții de fiecare business care intră în program, indiferent de momentul aprobării”, declară Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

Până vineri la prânz erau transmise la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM sub 330 de dosare aprobate de la toate băncile.

IMM Invest. 328 de credite acordate, peste 59.000 de cereri înregistrate. Sergiu Oprescu, ARB: Am primit cereri într-o săptămână cât primeam înainte în peste 6 luni CITEȘTE ȘI IMM Invest. 328 de credite acordate, peste 59.000 de cereri înregistrate. Sergiu Oprescu, ARB: Am primit cereri într-o săptămână cât primeam înainte în peste 6 luni

Banca Transilvania a primit un plafon de garanții de 3,4 miliarde de lei – cel mai mare, la egalitate cu cel alocat BCR – și are circa 1.500 de angajați care se ocupă prioritar de acest program.

Banca se așteaptă la 100-150 de dosare aprobate zilnic și încărcate în aplicația fondului începând de săptămâna viitoare.

“Nu excludem simplificări suplimentare. Fiecare solicitare este importantă și știm că ea contează pentru oameni. Ne uităm la fiecare cu atenție”, adaugă Tiberiu Moisă.

Creditele IMM Invest sunt garantate în proporție de 80-90% de statul român, care va plăti de la buget eventualele împrumuturi neperformante.

Banca spune că IMM Invest este în primul rând un program de acces la credite, nu o inițiativă cu componentă nerambursabilă și recomandă antreprenorilor să fie atenți la investițiile planificate și la administrarea plusului de lichiditate adus de aceste împrumuturi.

BT se uită în analiza de credit performanța financiară a firmei, calitatea și reputația persoanelor care au construit businessul, dar și la garanțiile disponibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
banca transilvania